– Elva er det nye store byrommet

Av

Jeg har en framtidsvisjon for Hønefoss by. Det er å skape en god by for menneskene, skriver Håkon Ohren.

DEL

LeserbrevNår vi nå går en vinter i møte, med aktiviteter som ski, skøyter og med snøen som vil komme til å lave ned. Da er det viktig å rette et blikk tilbake til hva som har vært viktig i året som har gått i Hønefoss.

Med en sommer som har vist seg fra sin beste side, sto også mange steder i Hønefoss og viste seg fram i sola. Ett av eksemplene på dette, er det nye Gledeshuset.

Huset ligger der fossen legger seg til ro, noen meter før Randselva og Begna danner Storelva. Det er der Hønefossrevyen for første gang gikk i eget hus. Der har det blitt skapt et nytt byrom. Et nytt godt byrom, som Ringeriksregionen og andre har tatt i bruk, og som har skapt stor glede i sitt første år!

Jeg har en framtidsvisjon for Hønefoss by. Det er å skape en god by for menneskene. Da handler det om å skape nettopp det som Gledeshuset har blitt et godt eksempel på – et nytt godt byrom.

For meg er det elva som er det nye, store, gode byrommet i framtidas Hønefoss. Se for deg å kunne gå på revyen eller bare ut å spise, en fin vårdag med gode kollegaer eller venner.

Etter endt hygge kan du gå elvelangs hjem til Benterud i sør eller mot Asbjørnsens gate i retning nord, på en gang- og sykkelvei som følger elva der den slynger seg rundt.

Det er en framtidsvisjon som kan være en rettesnor for hvor vi ønsker oss på sikt! Det er nok ikke sikkert det kan skje med det aller første, men med båtplasser for gjester og flere spise- og serveringssteder langs elva vil det kunne være de gode og grønne lungene som Hønefoss må ha, når byens sentrum skal fortette og moderniseres.

Dette er en av mine visjoner, en visjon jeg håper kunne se realisert. Elva som et godt byrom i framtidas Hønefoss, til trening, til rekreasjon og til glede for alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags