Gå til sidens hovedinnhold

Marit Stubbraaten: Hva med sykkelstativet?

Artikkelen er over 4 år gammel

Sett opp sykkelstativ i Norderhovsgate når gata nå skal rustes opp, oppfordrer Marit Stubbraaten i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ringerikes Blad kunne tirsdag 29. august presentere en lykkelig løsning på striden om gågate foran Kuben og tilstøtende Kong Rings gate. Både denne og Norderhovsgate blir igjen åpnet for biltrafikk, men med flere tiltak for å sikre fotgjengerne.

Marit Stubbraaten

Bare én brukergruppe er helt glemt av Statens Veivesen ifølge listen over tiltak som skal gjøres, nemlig syklistene som handler på Kuben og sparer området for unødig biltrafikk. Senterleder Anne Trine Høibakk peker imidlertid på at det kan bli et problem at syklister parkerer og låser syklene sine foran det planlagte gjerdet ved hovedinngangen og etterlyser en løsning på dette problemet.

I en tid da Hønefoss har som mål å få redusert biltrafikken i bykjernen uten at det går utover varehandelen, bør Statens Veivesen legge til rette for at byens innbyggere også kan sykle til sentrum og parkere sykkelen utenfor Kuben uten å være redde for at sykkelen blir stjålet. Som syklist som har parkert bilen for godt, etterlyser jeg på vegne av alle artsfrender moderne sykkelstativer i Norderhovsgate og kong Rings gate slik vi f. eks finner på Nordre Torv og utenfor nye Coop Mega.

Og ifølge veivesenets ambisiøse plan om å bli ferdige med arbeidene utenfor Kuben allerede i oktober, haster det med å få sykkelstativer inn på denne planen. Sykkelstativer er et billig håndslag til alle syklister som velger bort bilen når de skal på handletur i sentrum, så det burde være en selvfølge å legge til rette for denne miljøvennlige kundegruppen når Norderhovsgate og Kong Rings gate igjen skal åpnes for biltrafikk.

Kommentarer til denne saken