Gå til sidens hovedinnhold

Kristine Banggren (Krf): Frp + kristne verdier = usant

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er rett og slett utrygt å stemme Frp hvis du vil at Norge skal bygges på kristne verdier i de årene som kommer framover, skriver Kristine Banggren i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne valgkampen har i stor grad dreid seg om norske verdier. Men verdier er ikke noe nytt på den politiske dagsordenen. Statsråd Sylvi Listhaug har helt siden hun ble innvandrings og integrerings(!)minister pratet om kristne verdier.

Jeg er enig med statsråden at det er viktig at kristne verdier fortsatt er det samfunnet vårt blir bygget på. Men jeg er svært uenig i at Frp sitt partiprogram er et redskap vi skal ta i bruk for å nå det målet.

For selv om vi har Frp- statsråder som prater om kristne verdier, er det partiprogrammet Frp-erne går til valg på.

Kristine Banggren

Stortingsgruppa for KrF

 

Da er det grunn til å minne om hva som står der:

• Frp vil gjøre det gjøre det lovlig å kjøpe sex av et annet menneske. For KrF kunne ikke dette vært mer uakseptabelt.

• Fremskrittspartiet vil gjøre det lovlig å kjøpe sprit på Rema 1000. Når vi vet at så mange barn ringer til Redd Barna og andre organisasjoner i juletider og andre høytider, er dette et svik mot de barna som allerede lever i alkoholiserte hjem.

• Fremskrittspartiet vil kutte statsstøtten til kirkene i Norge. I KrF så vet vi at det finnes enormt mye bra frivillig arbeid, som sykebesøk, organiserte aktiviteter for barna, kor og speider. Å sikre kirkene våre den støtten de trenger er en investering. Men vil du at din lokale kirke skal være levende, er Frp garantisten for at kirka di skal få aktiv dødshjelp.

• Og apropos det. Fremskrittspartiet er for aktiv dødshjelp og tvilling-abort. I KrF kjemper vi for at man skal ha rettsvern hele livet, fra livet oppstår og til naturlig død. For oss handler det om menneskeverd.

• Og det siste Frp nå har lansert er å svekke religionsfriheten til norske jøder, ved å si at guttene ikke lenger kan omskjæres. Synagogen i Oslo er konstant bevoktet av bevæpnede politimenn og det vitner om at det er enkelte grupperinger i Norge som ønsker at jødene ikke skal være her. Omskjæringsvedtaket til Frp gjør at også Norge blir et utrygt sted for jødene. Det går ikke an.

Folkens, det er dette Frp-erne går til valg på. Det er dette statsrådene er forpliktet til å kjempe for i regjeringsforhandlinger. Det er rett og slett utrygt å stemme Frp hvis du vil at Norge skal bygges på kristne verdier i de årene som kommer framover.

Kommentarer til denne saken