Gå til sidens hovedinnhold

Hege Irene Fossum (KrF): Et løft for kirken i Hole

Artikkelen er over 6 år gammel

– Hole kommune er dessverre en av de aller dårligste kommunene i landet når det kommer til bevilgninger til kirken, skriver KrFs Hege Irene Fossum i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kirken er en viktig kulturinstitusjon og bærer av den kristne kulturarven. Som trosfellesskap betyr den mye for så mange, og de fleste av oss har et møte med kirken i forbindelse med dåp, bryllup, konfirmasjon og begravelse. Ved personlige kriser og andre behov har kirken stor betydning for mange.

Kommunen har plikt til å tildele midler til kirkelig virksomhet, både til den norske kirke og andre trossamfunn.

Hole kommune er dessverre en av de aller dårligste kommunene i landet når det kommer til bevilgninger til kirken. Hole KrF vil kjempe for at vi kommer opp på landsgjennomsnittet i bevilgninger til kirken.

Hole menighet mangler midler til vedlikehold av kirken, noe som også er et kommunalt ansvar. I budsjettbehandlingen for 2015 fikk Hole KrF gjennomslag i kommunestyret for at det skal lages en vedlikeholdsplan for kirkelige bygg i Hole, med forslag til finansiering.

Hole KrF vil sikre midler til dette vedlikeholdet.

Kirkegården i Hole er for liten til å dekke behovet. Også her vil Hole KrF kjempe for nødvendige investeringsmidler til utvidelse av kirkegården.

LES OGSÅ: Gammel gravhaug skal inngå i utvidelse av Hole kirkegård

Kommentarer til denne saken