Koronavirus og statistikk | Knut H. Nyhagen

FØRE VAR: Selvfølgelig er det ingen grunn til panikk – men forsiktighet må være tillatt, skriver Knut H. Nyhagen.

FØRE VAR: Selvfølgelig er det ingen grunn til panikk – men forsiktighet må være tillatt, skriver Knut H. Nyhagen.

Av

I et land med så stor reisevillighet og økonomi, er det mulig vi faktisk eksponerer oss mer enn gjennomsnittlig, skriver Knut H. Nyhagen.

DEL

MeningerItalia har flest påviste smittede i Europa. På andreplass ligger Norge - statistisk sett. I prosent jevnført med befolkningstallet. Bak oss kommer både Frankrike og Tyskland.

Derfor er statistikk både bra og samtidig veldig skummelt. Med så små tall som man her har å regne med; 19/5 200 000 kan statistikken raskt forandre seg.

Samtidig er vi veldig stolte av den (statistikken) når det gjelder for eksempel elbilbruken vår, her er vi fortsatt nummer 1 i verden beregnet etter folketallet. Ca. 250 000/5 200 000.

Altså selv med et forholdsvis moderat antall – særlig i forhold til USA og Kina.

Tilbake til koronaviruset, så er det allikevel grunn til å merke seg at et land med så stor reisevillighet og økonomi, er det mulig vi faktisk eksponerer oss mer enn gjennomsnittlig. Og da kan det være greit å utvise litt almen forsiktighet.

LES OGSÅ: Nytt tilleggsråd for å hindre koronaspredning

Et forslag er at man tar en «tre-dager» hvis man kommer fra et område hvor man kjenner til at det er ganske stor smitterisiko.

Det skal så vidt vi vet ta ca. 3-5 dager å utvikle smitten slik at man selv merker noe. Er man fortsatt usikker kan man ringe, skrive eller bruke sin app til å kontakte fastlegen. Og i samråd med denne benytte seg av NAV's tilbud om 14 dager sykmelding, uten fysisk konsultasjon med lege. Se NAV sine hjemmesider.

Selvfølgelig er det ingen grunn til panikk – men forsiktighet må være tillatt.

På verdensbasis ser Norge ut til å ligge på 6. plass etter Kina, Sør Korea, Singapore, Hongkong, Iran og Italia. Men det er altså statistikk og statistikk kan brukes til så mangt.

LES OGSÅ: Tove og Jørn fra Hønefoss i korona-karantene

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags