Nanna Kristoffersen (Sol): Hvem er kommunereformen for?

Flyfoto over Hønefoss.

Flyfoto over Hønefoss. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Solidaritetslistas Nanna Kristoffersen mener private tjenestetilbydere er de som vil tjene på større kommuner.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når man skal gjennomføre en stor reform, er det første man skal gjøre å stille seg følgende spørsmål: Hvor står vi? Hvor vil vi? Hva gjør vi?

Svarene vil gi en begrunnelse, først om det var behov for endring, og så til hva, og til slutt: På hvilken måte.

Jeg kan ikke se at disse analysene er gjort, for da ville vi ha fått noen logiske, konkrete svar på hva vi ville oppnå med kommunereformen. De svarene vi er blitt servert er lite konkrete og svulstige ord som: Økt kvalitet, økt kompetanse, økt demokrati, nærhet, robuste kommuner og effektivisering.

Solidaritetslista har ikke funnet gode grunner for at vi skal bli større.

Nanna Kristoffersen (Sol)

Det som er helt klart er at Sanner ved hjelp av disse begrunnelsene ikke har få i gang en folkebevegelse for reformen sin. Det kommer tydelig fram i mange av de folkeavstemningene som er avholdt, som blir en parodi med tanke på deltakelse, og at man ikke vet hva man har stemt på. Alle disse områdene som er nevnt kan /skal vi jobbe uansett!

Men de må konkretiseres!

Sanner sier noe om at en kommunes størrelsen bør være 15.000 innbyggere eller mer. Ringerike kommune har vært så stor, pluss en god del flere, i mange år, uten at det har gjort oss videre robuste. Det er helt andre mekanismer som gjør at en kommune blir robust.

Solidaritetslista har ikke funnet gode grunner for at vi skal bli større, hvorfor skal vi da bruke masse tid og penger på denne prosessen?

Vi har en mistanke om at det er helt spesielle grunner som ligger bak: Jo større virksomheter vi etablerer jo mer interessante er vi for private tilbydere, som har som mål å tjene penger. De ønsker å tjene penger på store sykehjem, store skoler, barnehager, vaktmestertjenester og så videre.

Kommunens hovedoppgave er å ivareta våre velferdsgoder som vi har bygget over lang tid. La oss beholde oversikten og kontrollen over Ringerike kommunes arbeid med å opprettholde og videreutvikle gode tjenester til våre innbyggere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken