Elsa Lill Piltingsrud Strande (H): Å rive tre kommuner, for å bygge én ny

Flyfoto over Hønefoss.

Flyfoto over Hønefoss. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

«Vi makter ikke dette hver for oss vi tre», skriver Høyres Elsa Lill Piltingsrud Strande i dette innlegget i reformdebatten.

DEL

LeserbrevBjørn Harald Blaker hadde et svært informativt og godt bilde på hva en sammenslåing av tre kommuner betyr for vår region. Jeg støtter ham i alt han skrev.

Han utelot imidlertid en viktig ting: I hele Buskerud og resten av landet foregår det den samme diskusjon og alle har de samme kvaler for og i mot. Nær oss, det vil si i søndre del av Buskerud og Akershus, gjør de også sine tanker om dette og det vil skje endringer i størrelser.

Dette er en stor utfordring for oss, fordi vi kommer til å sloss om de samme midler, samme bedrifter og de samme mennesker som ønsker å bosette seg. Om, hvis og når vi får bane og vei betyr ikke det at vi automatisk får bedrifter på døren, folk i kø for å bo og penger til utvikling.

Så får vi legge til side egoistisk mening og plukke frem realistisk fremtid.

Elsa Lill Piltingsrud Strande (H)

Derfor går jeg inn for å bli større, for å få tyngde til å dra det vi ønsker hit. For å få en større stemme til å høres. Vi makter ikke dette hver for oss vi tre.

Det handler dessuten ikke om at to små skal inn i én stor.

Det handler om å rive tre kommuner og bygge en ny med det beste fra alle. Det blir krevende, men spennende og generasjoner etter meg og min aldersgruppe fortjener at vi legger tilrette for en god fremtid.

Så får vi legge til side egoistisk mening og plukke frem realistisk fremtid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags