Gå til sidens hovedinnhold

Harald Antonsen (Sp): Dette er et verdivalg

Artikkelen er over 5 år gammel

Folkeavstemningen om kommunesammenslåing er også et verdivalg, mener Harald Antonsen (Sp).

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ringerikes Blads ansvarlige redaktør har kommet med sin anbefaling vedrørende kommunesammenslåingen. Og det for å bidra til en «viss balansering». Ja vel!

På lederplass i dag 21. mai refererer stort sett redaktøren de kjente argumenter fra vår nåværende regjering, Vabo-utvalget og de gjennomførte utredningene.

Folkeavstemningen er etter mitt syn derfor også et verdivalg.

Harald Antonsen

Disse argumentene er basert på et politisk syn som har ønske om mer sentralisering og samling av makt i nye regioner (fylker) og staten. En styringsform som vil kreve kommuner som er mer storprodusenter av tjenester enn tjenesteytere for folket og demokratiske enheter.

Storting og regjering kan i denne sammenheng bruke økonomiske virkemidler, her ved å redusere overføringer til små kommuner, for å styre utviklingen.

Jeg tror det fortsatt at Norges økonomi kan tåle at landet har kommuner på Jevnaker og Hole sin størrelse. Det hele er snakk om Stortingets og den til enhver tid sittende regjering sin politiske vilje.

Så derfor jobber jeg for at vi skal ha et Storting etter valget i 2017 som vil utjamne forskjeller mellom kommunene i stedet for å øke de. Et Storting som ser verdien i nærhet, god oversikt, lokalt folkestyre og de verdier det gir.

Folkeavstemningen er etter mitt syn derfor også et verdivalg. Godt valg!

Kommentarer til denne saken