Bård Brørby (SV): Lokalt demokrati

Flyfoto over Jevnaker.

Flyfoto over Jevnaker. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Jevnaker SV har en klar oppfordring til velgerne i Jevnaker.

DEL

LeserbrevDemokrati – folkestyre, er for mange en selvfølge i Jevnaker, som en tur i skog og mark og Norges beste drikkevann.

Vi har gode tradisjoner med å stå opp imot uretten mot folket, kjempe for en god sak og sammen forme Jevnaker kommunes fremtid. I bygda vår Jevnaker, kjenner de aller fleste en politiker eller fler de kan ta en prat med på gata, lufte sin mening eller komme med innspill.

Jevnaker har en tetthet og nærhet som gjør det enkelt å engasjere seg for hele bygda og hele kommunen.

Bård Brørby (SV)

Veien fra en velger til en politiker er ikke lang, da man treffes i idrettslaget, lokalforeningen, på kulturskolen, på foreldremøte eller på St.Hans-feiring på stranda. En lokalpolitiker på Jevnaker rydder gjerne gata di på jobb og er med å styrer kommunen på fritiden.

Jevnakers unikhet gjør at det er lett å ha en oversikt over hva som skjer og hva som rører seg.

På denne måten er det også enklere for en Jevnakerpolitiker å sette seg inn i de lokale forhold i de sakene man skal behandle. En politiker som har god kjennskap og kunnskap til sin egen kommune har lettere for å vurdere flere forhold riktig.

Jevnaker har en tetthet og nærhet som gjør det enkelt å engasjere seg for hele bygda og hele kommunen. Slike engasjement for sitt nærområde og sin kommune gjør det enklere å få med folk i det politiske liv.

Man ser at lokalpolitikk engasjerer flere folk til å stille til valg, enn det fylkes- og Stortingspolitikk klarer. Det politiske miljøet er ikke større enn at man ved å bli med i et lokalparti, kan være med å påvirke Jevnakers fremtid. Gode lokalpolitikere er de som er godt engasjert for nærkommunen din.

Ønsker du å beholde dette lokaldemokrati i din kommune, stem NEI ved folkeavstemmingen.

Jevnaker SV ønsker å gi deg et godt lokaldemokrati i din kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags