Gå til sidens hovedinnhold

Ap: Derfor ønsket vi høy deltagelse og et tydelig råd!

Artikkelen er over 4 år gammel

Svenn Bagaasen forteller i et leserinnlegg 1. juni hvorfor han ikke benyttet retten til å avgi sin stemme til kommunereformen. Her er svaret fra Mons-Ivar Mjelde og Kirsten Orebråten i Arbeiderpartiet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ringerike Arbeiderparti ved styret og kommunestyregruppa kom fram til følgende uttalelse som ble gitt til Ringerikes Blad i intervju og publisert på vår Facebook-side i forbindelse med mandagens folkeavstemning:

Når vi skal ta stilling til ja eller nei til ny kommunen i juni, vil Ringerike Arbeiderparti ta utgangspunkt i de utredningene som er gjort mellom de tre kommunene, intensjonsplanen som er framforhandlet, innbyggerundersøkelsen som er gjennomført og resultatet med tanke på oppmøtet og Ja/Nei i den rådgivende folkeavstemningen. Lavt oppmøte vil ikke vektes like høyt som et godt oppmøte, uansett utfall og vi vil i den forbindelse oppfordre alle stemmeberettigede å benytte seg av stemmeretten den 30. mai

Bakgrunnen for dette var ønske om et godt oppmøte og et tydelig råd fra befolkningen. Som folkevalgte for Arbeiderpartiet har det vært uttrykt syn som peker både for og mot en ny kommune og flere har stått fram med hva de ville stemme ved gårsdagens valg.

Umulig å forholde seg til

Med en oppslutning på kun 13,5 prosent uttaler selv ordfører: – Umulig å forholde seg til.

At Svenn Bagaasen ikke ønsker å benytte seg av stemmeretten er beklagelig.

Samtidig vil vi takke de 3.331 som valgte å gi sitt råd i den rådgivende folkeavstemningen.

Med klare signaler om nei fra både Hole og Jevnaker er vel spørsmålet om kommunereform lagt dødt for denne gang, så får vi fokusere og ivareta det gode samarbeidet som er i regionen framover.

 

Kommentarer til denne saken