– La formalitetene vike i Sørsida-saken. Dette skjønner ikke folk noe som helst av.

Sørsida snubler

Sørsida snubler Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarRene formaliteter gjør at restauranten Sørsida i Hønefoss sentrum må stenge umiddelbart, og forbli stengt i to måneder i den kanskje aller viktigste tiden på året.

LES OGSÅ: Restauranten Sørsida må stenge dørene: – Vi har gjort en feil og handlet i god tro

Slik saken er kjent så langt, har eierne ikke oppfylt kravene til innrapportering av endringer i eierforhold. Dermed sier kommunen stopp, og fratar restauranten både serveringsbevilling og skjenkebevilling.

Unnlatt å rapportere. Mister bevillinger, og må søke på nytt. Sakens kjerne i et byråkratisk perspektiv. Realiteten er at til sammen sju ansatte blir uten arbeid i to måneder. Og hvem vet hva som skjer deretter? Januar og februar er ikke akkurat høysesong for utelivet.

Joda, visst skal det rapporteres. Det formelle er viktig i enhver virksomhet, og spesielt når det dreier seg om servering og salg av mat og alkohol.

Likevel: Noen må sørge for å rydde opp i det som nærmer seg det tragikomiske. Her står ikke straffen på noen måte i forhold til forseelsen. Et gebyr for å markere ville kanskje vært mer naturlig.

Ifølge eierne er alt annet i orden. Ingen har gjort noen straffbart, ingen har lurt unna offentlige penger, ingen har gjort noe som har skadet andre. Nei, eierne har altså unnlatt å rapportere inn den siste endringen i eierforhold.

Årsaken er en mistolkning av lovverket, ifølge styreleder Magnus Andersson, som selvfølgelig burde ha satt seg inn i gjeldende lover og regler.

Dersom det offentlige ser seg tvunget til å straffe på en måte som fører til stengte dører, så sørg i alle for å gå i dialog med tanke på å finne tidspunkter som gir minst mulig skade. Ikke ramme på verst tenkelig måte.

Politikere og kommuneadministrasjon, nå må dere på banen. Finn løsninger som gjør at restauranten Sørsida unngår stengte dører!

Ekstraordinært formannskapsmøte, dispensasjoner, hurtigbehandling av søknaden, som det ifølge kommunen tar hele to måneder å behandle (!)

Hva som helst. La formalitetene vike for realitetene i Sørsida-saken. Dette skjønner ikke folk noe som helst av.

Øyvind Lien

Nyhetsredaktør, Ringerikes Blad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags