Kari T. Lossius: Hva inneholder MMR-vaksinen?

I fjor vaksinerte drøyt én av ti seg, mot 9 prosent året før, viser en undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå.

I fjor vaksinerte drøyt én av ti seg, mot 9 prosent året før, viser en undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kari T. Lossius er skeptisk til innholdet i MMR-vaksinen.

DEL

LeserinnleggSer jeg har fått noen svar på mitt leserbrev om MMR-vaksinen. Bra! Det er viktig å øke bevisstheten til folk rundt temaet vaksiner.

LES SVARENE HER:

Neste trinn da er å se på pakningsvedlegget. Hva inneholder den enkelte vaksine? Hvis man går inn på Felleskatalogen.no, vil man se at MMR-vaksinen blant annet inneholder «humane diploide lungefibroblaster». Legg merke til ordet humane. Ifg. Rolf E. Hanssen stammer denne cellelinjen fra en enkelt prøve av lungevev fra et foster etter en abort på medisinsk grunnlag på 1960-tallet. Kanskje ørlite grann betenkelig å sprøyte noe som stammer ifra et menneske inn i et annet menneske? Under «bivirkninger» av denne vaksinen ser man også at «encefalitt» (hjernebetennelse) kan oppstå.

Selv om Dr. Andrew Wakefield har møtt kraftig motbør for sine funn, synes jeg det er interessant det han og hans team var på sporet av. Jeg vil anbefale å lytte til ham i et foredrag på internett. I Japan la de ned forbud mot MMR-vaksinen i 1993 etter at et stort antall barn hadde pådratt seg hjernehinnebetennelse som ikke skyldtes virus og andre bivirkninger av denne vaksinen. De gir i stedet meslinger-, kusma- og røde hunder-vaksine hver for seg.

Vaksiner er uansett «big business» – det tror jeg de fleste er enig i!

LES OGSÅ: Ingen flere meslingtilfeller i vårt distrikt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags