Kan Covid 19 føre noe godt med seg? | Anita Gomnæs (Sp)

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi har nå noen måneder sett viktigheten av å kunne forsyne befolkningen i Norge med varer produsert her.

Vi er veldig sårbare på flere områder. Miin erfaring fra helsevesenet viser at vi må være selvforsynt med smittevernutstyr, dette er viktig for både pasienter og ansatte. Vi må ruste oss til å tåle pandemier nå og i framtiden – det er ikke over og det blir ikke siste runde.

Alle fabrikker som er nedlagt, burde gjenåpnes og få støtte til å produsere det vi trenger av utstyr. Selv om arbeidskraften er dyrere i Norge (heldigvis) er det dyrere å la være!

Et annet område det er viktig å styrke og bevare, er vår mulighet og evne til å utnytte dyrket og dyrkbar mark til matproduksjon! Vi må ikke bli fristet til å benytte den flotte jorda til boligutbygging. Skjønner det er fristende og inntektsbringende i forhold til å dyrke mat til en lav pris, men dette ansvaret må vi ta i sammen.

Det må bli lønnsomt å dyrke mat! Kornlagrene våre er fylt med studenter og kunst, og det er i overkant naivt og korttenkt!

Vi skal og må ha en moderat boligvekst styrt av politikerne, men det må foregå uten at vi tar i bruk dyrket eller dyrkbar mark.
Hole Senterpartiet har programfestet dette og vil selvfølgelig stå for dette valget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken