Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke ordføreren rett til å spørre? | Signe Von Streng og Kristin Flack

Artikkelen er over 2 år gammel

– Er det rådmannen eller ordføreren som setter dagsorden i kommunestyret? spør to Jevnaker-pensjonister i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er to pensjonister i Jevnaker. Det vi har lest i avisa lørdag 17. november om kommunestyrets behandling av mulige endringer på JORS (Jevnaker omsorg og rehabiliteringssenter) bekymrer oss, og vi har behov for å stille noen spørsmål:

Ordføreren hadde fått informasjon som tyder på at arbeidet med disse endringene ikke går som de skal. Mener rådmannen at ordføreren ikke har rett til å spørre om dette?

Er det rådmannen eller ordføreren som setter dagsorden i kommunestyret?

LES OGSÅ: Rådmann reagerte sterkt på angrep fra ordfører: Krevde oppvaskmøte 

Det fins kanskje forklaringer her som vi ikke kjenner, men vi blir veldig bekymret dersom våre politiske ombudsmenn ikke til enhver tid får lov til å spørre og gjøre seg kjent med fakta i saker de må kjenne godt før de avgjør dem. Uansett om rådmannen mener at lover og regler blir fulgt.

Mange rådmenn i Norge har kommet i konflikt med politikerne. Rådmennene har naturligvis tilgang til mer detaljkunnskap og argumenter enn «hobbypolitikerne». Dermed kan rådmennene lett bli byråkratiske «småkonger» i kommunene.

Har vår rådmann det klart for seg hvordan hun kan unngå denne faren?

Streng Signe Von Streng og Kristin Flack

Pensjonister, Jevnaker

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.