Har ikke ordføreren rett til å spørre? | Signe Von Streng og Kristin Flack

DAGSORDEN: – Er det rådmannen eller ordføreren som setter dagsorden i kommunestyret? spør Signe Von Streng og Kristin Flack i dette leserinnlegget om Jevnaker kommune.

DAGSORDEN: – Er det rådmannen eller ordføreren som setter dagsorden i kommunestyret? spør Signe Von Streng og Kristin Flack i dette leserinnlegget om Jevnaker kommune. Foto:

Av

– Er det rådmannen eller ordføreren som setter dagsorden i kommunestyret? spør to Jevnaker-pensjonister i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerVi er to pensjonister i Jevnaker. Det vi har lest i avisa lørdag 17. november om kommunestyrets behandling av mulige endringer på JORS (Jevnaker omsorg og rehabiliteringssenter) bekymrer oss, og vi har behov for å stille noen spørsmål:

Ordføreren hadde fått informasjon som tyder på at arbeidet med disse endringene ikke går som de skal. Mener rådmannen at ordføreren ikke har rett til å spørre om dette?

Er det rådmannen eller ordføreren som setter dagsorden i kommunestyret?

LES OGSÅ: Rådmann reagerte sterkt på angrep fra ordfører: Krevde oppvaskmøte 

Det fins kanskje forklaringer her som vi ikke kjenner, men vi blir veldig bekymret dersom våre politiske ombudsmenn ikke til enhver tid får lov til å spørre og gjøre seg kjent med fakta i saker de må kjenne godt før de avgjør dem. Uansett om rådmannen mener at lover og regler blir fulgt.

Mange rådmenn i Norge har kommet i konflikt med politikerne. Rådmennene har naturligvis tilgang til mer detaljkunnskap og argumenter enn «hobbypolitikerne». Dermed kan rådmennene lett bli byråkratiske «småkonger» i kommunene.

Har vår rådmann det klart for seg hvordan hun kan unngå denne faren?

Streng Signe Von Streng og Kristin Flack

Pensjonister, Jevnaker

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags