Gå til sidens hovedinnhold

Budsjettkutt i Jevnaker | Maria Aldersjøen (Frp)

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er med uro og undring man følger debatten om innsparing på 3,5 millioner angående JORS, Jevnaker omsorgs- og rehabiliteringssenter. Innsparingen berører korttidsavdelingen og mulig 15 ansatte. Samtlige ansatte skal berøre helsefagarbeidere mens høyskoleutdannede ikke skal røres.

Kommunestyret som skal vedta den foreslåtte innsparing skal avholdes 13. desember 2018. Da får administrasjonen et vedtak de skal jobbe etter.

LES OGSÅ: - Uryddig prosess i Jevnaker | Fagforbundet Oppland

Begynt flytting

Men her i Jevnaker gjøres det ikke slik. Det ser ut til at rådmann og kommunalsjefen selv tar hånd om dette uten å vente på vedtak. Korttidsavdelingen er allerede på begynt flyttingen. 6 plasser til 4. etasje og 4 til 3. etasje. Dette skjer da på bekostning av langtidsplassene.

MARIA ALDERSJØEN

Nestleder i Jevnaker FrP

Jevnaker

 

De som står i fare for å bli sagt opp er tilskrevet av rådmannen. Det er jo da vi forstår at det ikke er de folkevalgte politikerne som bestemmer i Jevnaker kommune. Ikke rart at store deler av bygdefolket er urolige.

Bakgrunnen for omdisponeringen er blant annet at folk skal bo hjemme lengst mulig. Flott. Men hva er virkeligheten med lengst mulig? Vi vet at folk lever lengre nå enn før. På den måten kan man forvente flere gamle på 90 pluss. Garantert vil flere av disse trenge langtidsplass etter hvert.

I tillegg ser vi mere opphoping av demens. JORS kan i dag ikke tilby samboere eller ektefolk samme bosted dersom behovet er til stede.

Vi får i dag høre at det ikke er ventelister på langtidsplasser. Men om rutinene et slik i Jevnaker at søkere som man ikke finner rett til langtidsplass, bare får avslag og dermed ikke satt på venteliste, vil behovet for langtidsplasser ikke bli synlig.

LES OGSÅ: Rådmann reagerte sterkt på angrep fra ordfører: Krevde oppvaskmøte

Kulturhus

Samtidig som dette skjer, bevilges 1 mill. til utarbeidelse av et kulturhus. Tegninger og info om kulturhuset er spenstig og flott. Helt klart ville det blitt en perle i Jevnaker.

Imidlertid virker dette for meg og mange med meg særlig uklokt å bruke 1 mill. til kulturhus og samtidig varsle om ROBEK dersom politikerne ikke går for besparelsen på JORS. Vi ser også at Toso barneskole står uten svømmebasseng. Det er visst ikke råd til drift, cirka 150.000 i året. Barna må busses over til en annen skole i Jevnaker for å få svømmeundervisning, med resultat at antall timer halveres.

LES OGSÅ: Jevnaker AP mener oppsigelsene ved JORS kan unngås

Samtidig er det i gangsatt av politikerne noe de kaller «Fjordlandsby». Akk ja, navnet er jo bra, men da bør alle barn være sikret nok svømmetimer slik at de mestrer fjorden. Dersom det hadde gått an å kalle kommunebudsjettet for 2019- for (unntakstilstand) til januar 2019 ville politikerne fått bedre tid og gjennomgang i prosessen. Og især med orienteringen som ble gjort kjent av Knut. T. G i leserinnlegg i Ringerikes Blad. Skyhøye administrasjonsutgifter!


LES OGSÅ: Har ikke ordføreren rett til å spørre? | Signe Von Streng og Kristin Flack

Kommentarer til denne saken