Så lenge du ikke kjører ned din egen unge så er alt greit?

Hva er det med folk som ikke klarer å respektere fartsgrensa i boligområder?

Jada, jeg vet, vi skal alltid respektere fartsgrensa, men det er forskjell på å rase gjennom et boligområde i 50-60 kmt/t der grensa er 30 imot det å kjøre i 100 på en 80 km/t-veg. For der fyker det hvertfall ikke unger på kryss og tvers rundt omkring.

Er de fem sekundene du sparer verdt å drepe et barn for?

Jeg bor på Tolpinrud, et boligområde der det er 30 km/t over alt men det er spesielt to steder man glemmer at det er en grense å forholde seg til.

Gata foran vårt hus er litt for rett og fin og dermed kjøres det for fort. Det forunderlig rare er at de som bor i enden av gata og lenger bort snegler seg ut av "sitt område" for deretter å gasse på bortover vegen. Hvorfor? Er det greit å kjøre over en unge sålenge det ikke er din egen unge?

Det andre området, som er det verste, er hovedvegen inn og ut av området.

De første 200 meterne har tre fartshumper før et kryss der ene vegen går til "vår" slette og den andre vegen går til en barnehage i enden av nok et boligområde.

Standard prosedyre er her at de som skal til barnehagen kjører forsiktig de første 200 meterne for ikke å ødelegge bilen over dumpene for deretter å gasse på til barnehagen. Hvorfor? Er det verdt å drepe noens barn for å få hentet ditt eget fire sekunder tidligere?

Jeg oppfordrer sterkt å enten dra hjemmefra litt tidligere eller godta å komme de få sekundene senere frem.

Så til slutt en beskjed til bilister, buss-sjåfører og spesielt håndverkere av alle slag som ferdes på Tolpinrud (og sikkert alle andre boligområder):

Barn på beina, sykkel, sparkesykkel, tråbil, etc. KAN IKKE høyreregler og vikepliktsregler. Kjør forsiktig og vær oppmerksom!

Ingen sparte sekunder er verdt et menneskeliv!!!!

Jim Gallagher

Småirritert pappa i boligfelt.

 

LES OGSÅ: Bilister skaper fare for å unngå kø