Gå til sidens hovedinnhold

Berith Hafnor: Rådmannens lønnsøkning en hån mot Jevnakers innbyggere

Artikkelen er over 3 år gammel

En slik årslønn ikke er forenlig med en kommuneøkonomi som tydeligvis sliter fra før, skriver Berith Hafnor i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lørdag 28.10 kunne vi lese en artikkel her i Ringerikes Blad med overskriften: «Rådmannen får seks nye år og solid lønnsøkning».

Det er snakk om rådmannen på Jevnaker, som altså i tillegg til seks nye åremålsår, får en lønnsøkning på 135.000 kroner. Dette vil si en årslønn med åremålstillegg som utgjør 1.150.000 kroner.

Kanskje dama er verdt det, men jeg tror ikke det. Jeg tror ikke det, fordi jeg mener en slik årslønn ikke er forenlig med en kommuneøkonomi som tydeligvis sliter fra før.

«Det er mye krutt igjen i denne dama» kommenterer rådmannen selv i artikkelen, og det fikk vi erfare allerede tre dager senere.

Da stod en ny artikkel i avisa, med overskriften: «Rådmannen vil øke eiendomsskatt for å ta vare på bygninger».

Berith Hafnor

Beboer i kommunen og ektefelle til bruker

Jevnaker

 

Og det er ingen liten økning hun tenker på, hun vil øke skatten med 50 prosent. I denne artikkelen sier hun: «Vi trenger penger for å ha egenkapital og må ha penger på et disposisjonsfond i tilfelle…..»

Og videre: «Jevnaker kan også gå på en smell, og har vi ikke fond da, havner vi i Robek med en gang».

Hvordan kan hun egentlig, med god samvittighet, åpent stå fram i avisa og si noe slikt bare få dager etter å ha fått og godtatt en solid lønnsøkning fra den samme kommunen? Hvorfor skjønner hun ikke, med sin solide utdannelse, at dette blir som en hån mot Jevnakers innbyggere?

Ja, det er også andre i kommunen som har ansvar; de som ga henne denne lønnsøkningen – som hun antagelig ikke hadde bedt om.

Har kommunen dårlig økonomi, bør vel politikerne ta mer ansvar for egne lønninger og signaleffekter.

Så kjære Jevnaker kommune: Jeg har tidligere stått fram her i avisa og skrytt av tjenestene i kommunen, og det kan jeg fortsatt gjøre. Den sektoren vi (dessverre) har måttet være i kontakt med, har vært flotte mennesker som har gjort en flott jobb.

Men la oss innbyggere også være stolte av dere på toppen, at dere også tar oss på alvor.

Vis oss den samme respekten som vi ønsker å vise dere – og tenk på hvilke signaler dere sender ut til oss.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.