En mer rettferdig eiendomsskatt | Morten Lafton

VARSLER GJENNOMGANG: – Vi er klar over at en håndfull eiendommer har blitt krevd for mindre eiendomsskatt enn de burde, sier Morten Lafton.

VARSLER GJENNOMGANG: – Vi er klar over at en håndfull eiendommer har blitt krevd for mindre eiendomsskatt enn de burde, sier Morten Lafton. Foto:

Av
DEL

Valg 2019: DebattKommunestyret i Jevnaker kommune innførte eiendomsskatt i 2016, fordi kommunen fikk reduserte inntekter, og vi trengte disse pengene til å opprettholde og styrke tjenestetilbudet. Jeg vil særlig nevne at vi i denne perioden har klart å bygge Samsmoen barnehage og bygge ut Bergerbakken skole.

Det krever investeringer og lån, og vi ville ikke klart det uten å redusere tjenestetilbudet på andre felter uten å ha eiendomsskatt.

Beregningen av eiendomsskatten er gjort så enkel som mulig, med 2,5 promille av eiendommens ligningsverdi, og med særskilt takst for spesielle eiendommer, slik som industri, forretninger, lagerbygg, kontorer og boligenheter på gårdsbruk. Hele regelverket, og takstene for alle eiendommene i Jevnaker for 2018, er lett tilgjengelig på kommunens hjemmeside.

Til tross for et såpass ryddig og omfattende system er vi klar over at en håndfull eiendommer har blitt krevd for mindre eiendomsskatt enn de burde. Dette oppfattes med rette som urettferdig, og Arbeiderpartiet ønsker å gå foran for å unngå slike skjevheter.

Det å rette opp et slikt regelverk er en oppgave som krever betydelig faglig kompetanse. Vi vil derfor i kommunestyret foreslå å pålegge rådmannen å gjennomgå eiendomsskattevedtektene for Jevnaker kommune for å sikre at vi ikke står igjen med noen eiendommer som åpenbart betaler for lite eiendomsskatt.

Rådmannen vil da komme med et forslag til nye vedtekter, men det er selvsagt kommunestyret som er ansvarlig og som må godkjenne de nye vedtektene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags