Gå til sidens hovedinnhold

Bård Brørby (SV): Jevnaker har valgt side - vil bestå som egen kommune

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi er i et godt selskap med gode nabokommuner, vi samarbeider godt på tvers og vi skal ikke vende noen av dem ryggen til fordel for andre, skriver Bård Brørby i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På Jevnaker har vi hatt en stor folkeavstemming rundt kommunereformen. Der kom det klart frem at Jevnakers befolkning ville ha det som før. Man ville bestå som egen kommune, på Hadeland, i Oppland fylke.

Jevnaker har i dag samarbeid både innad i fylket og ut i nabofylket. Dette takler vi greit og lider ikke av noen paranoide vrangforestillinger av den grunn. Snarere tvert imot gir dette oss i Jevnaker en unik mulighet til å få litt i pose og sekk. Vi er altså en del av en «region» og samarbeider også utenfor denne «regionen», og det går fint.

LES LEDEREN: Jevnaker må våge å velge side

Vil ikke iverksette

Det har blitt foreslått at man skal lage færre fylker/regioner og dette mener noen kan påvirke hvilket fylke/region Jevnaker skal ligge under. Det rasles nok en gang i sablene for at kommunene må utrede hvilken fylke/region de skal tilhøre.

Og utgangspunktet er slik:

Høyre og Frp ønsker å avvikle fylkeskommunen og ha to nivåer, kommune og stat.

SV, SP og AP vil stemme imot dagens forslag om regionreform, og eventuelt ikke iverksette den etter et vunnet valg.

LES OGSÅ: Skal Jevnaker til Viken eller Innlandet?

Ingen vil ha dem

Hvorfor bruke enda mer av kommunens få ressurser til enda en utredning, når ingen vil ha de nye fylkene/regionene?

Og vår enkle konklusjon er: Hvorfor bruke enda mer av kommunens få ressurser til enda en utredning, når ingen vil ha de nye fylkene/regionene?

Jevnaker SV mener at vi med et slikt enkelt valg, setter oss i førersetet, tar ansvar for en fremtidsrettet tankegang og prioriterer de viktige områdene, nemlig kommunens innbyggeres ve og vell.

Vi er i et godt selskap med gode nabokommuner, vi samarbeider godt på tvers og vi skal ikke vende noen av dem ryggen til fordel for andre.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.