Gå til sidens hovedinnhold

Berith Hafnor og Willy Adolfsen: Takk til Jevnaker kommune og hjemmesykepleien

Artikkelen er over 5 år gammel

«Vi bor i en fin kommune, en kommune som tydelig tar vare på sine når det røyner», skriver Berith Hafnor og Willy Adolfsen i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er en familie som har levd med kreft i snart 12 år. 12 år med oppturer og nedturer, angst og usikkerhet.

Vi har blitt godt kjent med Radiumhospitalet og til dels Ringerike sykehus fra innsiden – og har bare godt å si om begge sykehusene.

I alle disse årene har vi klart oss selv. Venner og familie har stilt opp for oss, men vi har aldri trengt hjelp fra det offentlige her hjemme. Heldigvis.

Men nå rett før påske forandret mye seg. Hasteinnleggelse på Radiumhospitalet da kroppen ikke lenger tålte den hverdagslige aktiviteten, og smertene ble for store. Før utskrivelse sa en sykepleier at hun ville ta kontakt med kommunen og be om hjelp for oss.

Dagen etter hjemkomsten ringte hjemmesykepleien – de ville komme og ta en prat. Umiddelbart var vi inne i «programmet» deres, og hver dag kommer nå en hyggelig pleier og hjelper oss. Aldri noe stress – de har god tid til å ta en prat. Smilende og hyggelige.

Noen dager senere ringer kreftkoordinatoren i kommunen, hun vil også bistå oss. Og fysioterapeuten kommer for å høre hva slags hjelpemidler vi trenger. Alle smilende og hyggelige og tar seg god tid til å prate med oss.

Vi søker om parkeringsbevis for handikappede – to dager senere ligger det i postkassa.

Ja, vi bor i en fin kommune, en kommune som tydelig tar vare på sine når det røyner. Etter hva man leser og hører er det ikke alle kommuner som gjør det.

Men vi er takknemlige for all den hjelpen vi har fått og fortsatt får fra Jevnaker – tusen takk til hjemmesykepleien og alle andre som bistår.

LES OGSÅ: – Movember har ført til mer åpenhet

Kommentarer til denne saken