Slik vil vi legge til rette for næringslivet på Jevnaker | Kjetil Bredesen (Ap)

VIL TA ANSVAR: Jevnaker Arbeiderparti vil  sammen med næringslivet ta ansvar for å utarbeide en kommunal næringsplan som skal sikre de rammevilkårene som trengs, og legge til rette for å bli den "Gode vertskommunen" for næringsvekst og utvikling, lover Kjetil Bredesen i dette innlegget.

VIL TA ANSVAR: Jevnaker Arbeiderparti vil sammen med næringslivet ta ansvar for å utarbeide en kommunal næringsplan som skal sikre de rammevilkårene som trengs, og legge til rette for å bli den "Gode vertskommunen" for næringsvekst og utvikling, lover Kjetil Bredesen i dette innlegget. Foto:

Av
DEL

MeningerJevnaker er i vekst, faktisk vokser vi mest i vår region. Ikke nok med det; vi har fortsatt ledig kapasitet til å bosette flere, noe som forventes når Ringeriksbane og ny E16 er ferdig. Det gir oss tro på fremtiden, og vi er optimister med tanke på hvilke muligheter dette kan gi oss fremover. Vi ser også stadig nye initiativ som realiseres, som alle bidrar til å sette Jevnaker på kartet på en positiv måte.

Arbeiderpartiet ønsker å legge til rette for at dette også skal føre til vekst i næringslivet: Nye innbyggere skaper ny etterspørsel og vekst i lokale bedrifter. Noen vil kanskje på sikt ta med arbeidsplassen og bedriften sin hit, mens andre vil arbeide frem nye.

Fra Raufoss og Kongsberg vet vi at suksess smitter, og at det kommer til å skje knoppskyting fra miljøet på Eggemoen er opplagt.

For Jevnaker Arbeiderparti er det viktig og nødvendig med et sunt og levedyktig næringsliv; Næringsliv er arbeid, og arbeid er inntekter, folkehelse, sosial trygghet og bolyst. Et solid næringsliv, er et som vokser, og som tjener penger. Økt volum, nyetablering og knoppskyting vil være nødvendig for å opprettholde og forbedre verdiskapningen i kommunen.

Derfor vil vi sammen med næringslivet ta ansvar for å utarbeide en kommunal næringsplan som skal sikre de rammevilkårene som trengs, og legge til rette for å bli den «Gode vertskommunen» for næringsvekst og utvikling.

Forskjellige næringer har forskjellige behov, og vi ønsker å ha gode dialoger med både salg/service, produksjons og primærnæringene for å forstå hvilke utfordringer, men ikke minst, hvilke muligheter man ser.
Vi som politikere skal bidra med positive holdninger og å forstå vår rolle som tilretteleggere.

Hvordan løser vi oppgaven i praksis? Basert på innspillene vi har fått fra mange lokale næringsdrivende ser vi at mye handler om å ha:

  • Næringstomter tilgjengelig, gjerne i tilknytning til Eggemoen
  • Ha korte saksbehandlingstider
  • Skape gode møteplasser for dialog med utbyggere og næringsdrivende
  • Sikre et fortsatt godt samarbeid gjennom landbrukskontoret på Hadeland
  • Sikre likebehandling og rettferdig konkurranse
  • Følge opp kampen mot arbeidslivskriminalitet
  • Bistå med råd og innspill som sikrer at papirmølla maler så raskt som mulig.
  • Satsing på skole og samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge skal tilføre ny og nødvendig kompetanse.

Jevnaker Arbeiderparti har valgt å sette mye fokus på næringsliv i sitt program, og vi gleder oss til å sette det ut i livet.

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags