Svar til innlegg av Conrad Myrdal (Villedende om palestineren) i Ringerikes Blad fredag 11. september.

MIFF (Med Israel for fred)?

Mange har med rette kalt MIFF (Med Israel for fred), for «Med Israel for krig». For maken til endimensjonal vinkling inn mot Israel/Palestina konflikten skal man lete lenge etter.

LES OGSÅ: Tanker ved skolestart: På Gaza bombes skoler

Aggressivt

For MIFF støtter den mest aggressive og nasjonalistiske delen av det israelske politiske landskapet. Som i dag vil si ei regjering bestående av et bosetter-parti, og to ultraortodokse partier.

I tillegg til statsministerens parti Likud. Ei slik regjering kan best defineres som nasjonalekstremistisk.

Først litt om Breaking the Silence:

Den israelske organisasjonen Breaking the Silence ble stiftet i 2004 av Yehuda Shaul og andre veteraner fra den israelske hæren.

De formidler en annen historie om soldatenes framferd i de okkuperte palestinske områdene enn den israelske politikere forteller til sin egen befolkning og til resten av verden.

La oss så ta en titt på hvordan MIFF omtaler organisasjonen «Breaking the Silence» som upålitelige, og jøder man ikke kan stole på.

Følgende kan leses på MIFF sin nettside:

Breaking the Silence er en organisasjon av israelske soldater som er i protest mot Israels håndtering av situasjonen på Vestbredden og i Gaza. De har tradisjon for å anklage forsvarsstyrkene for krigsforbrytelser basert på anonyme vitnesbyrd og rykter om hendelser som ikke lar seg bekrefte i ettertid.

Kommentar:

Her sier MIFF indirekte at «Breaking the Silence» er upålitelige – og med det løgnaktige jøder.

Her får jeg assosiasjoner til gamle stygge jødekonspirasjoner, der man dehumaniserte jødene ved å hevde at det var notoriske løgnere og upålitelige individer.

Man kan si at her står MIFF for selektiv antisemittisme. Fordi man velger å mistenkeliggjøre jøder som er i mot dagens politiske regime i Israel.

En annen fredelig jødisk organisasjon som også har fått negativ omtale fra MIFF, og nettmiljøet rundt organisasjonen er «Jewish Voice for Peace». MIFF har på sin Facebook-siden omtalt «Jewish Voice for Peace», som er en organisasjon for jøder som ønsker fred, som en tysk-jødiske organisasjonen.

Det er ikke helt sant. For det finnes mange amerikanske jøder i denne fredsgrupperingen.

Og ikke mist, mange Israel-jøder har engasjert seg i denne bevegelsen.

Israelske myndigheter derimot gjør hva de kan for å undergrave troverdigheten til «Jewish Voice for Peace».

Og siden MIFF er en propagandaorganisasjon for dagens regjering i Israel, har de hengt seg på hetsingen av «Voice for Peace».

Og kommet med påstander og at det er onde og anti-jødiske krefter som står bak «Jewish Voice for Peace».

Ønsker fred?

Hvordan kan MIFF påstå at det er en organisasjon som ønsker fred?

Når de i realiteten støtter den delen av det Israelsk politiske landskapet som har den mest uforsonlige holdningen til en to-statsløsning?

Og som har gått brutalt til verks for å knuse all motstand mot israelsk okkupasjon av Palestinske områder – da på henholdsvis Gazastripen og Vestbredden?