– Skivebom om jakt

Av

– Hjortedyr må reguleres dersom de skal holde seg friske, skriver Jan Henrik Monsen i et leserinnlegg som er et svar på et annet innlegg fra Jenny Rolness.

DEL

MeningerSnakk om å presentere jakt som rene geriljakrigen. Jakt foregår med få uheldige situasjoner. Vi jakter med hund slik at eventuelle dyr og fugler som ikke dør i skuddet blir plukket opp. Vi jakter kun når det er forsvarlig å ta ut artens overskudd produksjon. I magre år settes det Max kvoter per jeger.

Dette scenario du maler fram er ikke i samsvar med virkeligheten. Ok, det forekommer uhell. Men jakt er viltpleie og forvaltning av strengt regulerte arter. Hjortedyr må reguleres dersom de skal holde seg friske. Naturen er faktisk slik at beites den ned blir dyrene syke av for dårlig kosthold.

Elg og hjort blir beskattet slik at stammene ikke blir syke men gjennom å ta ut hanndyr og kalver spare produksjonsdyrene. Når det gjelder småvilt som hare og fugl er det samme sak.

Alle vet at i gode år yngler haren voldsomt og beiter ned matfatet fort, og etter en stund blir kosten så dårlig at harepesten rammer bestanden. Samme med rådyr, rype og skogsfugl.

Jegere henter av naturen god mat, samtidig som vi forvalter i god kontakt med forskerne i direktorat og SNO.

Staten og private rettighetshavere passer på at jakt foregår i lovlige, regulerte og skikkelig etiske dyrevelferdsformer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags