Ja til utvikling, nei til rasering!

FOR HØYT: Seks etasjer vil være overdimensjonert og vil for all fremtid bryte med eksisterende bebyggelse, mener naboer.

FOR HØYT: Seks etasjer vil være overdimensjonert og vil for all fremtid bryte med eksisterende bebyggelse, mener naboer.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi bor på Sundvollen, trives som vi har det i dag, men ser også frem til stor befolkningsvekst. Endelig skal det bli liv og røre i bygda!

Men det er viktig å ta vare på noe av det gamle, prosjektet «Dronninggård» gjør ikke det.

LES OGSÅ: Massive protester mot fem boligblokker: – Svært ødeleggende

Vi tror og håper at vei og bane kommer, og vi heier på utviklere som gir positivt netto samfunnsbidrag i form av flotte bygg.

Samtidig er det ikke helt likegyldig hvordan ting skal se ut, eller hvordan en utbygging skal skje. Det må tas hensyn. Til naboer. Til miljø. Til Hole.

Ønsker ikke seks etasjer

Vi er nærmeste naboer til de påtenkte høyblokkene, og vi ønsker ikke seks etasjer. Vi har kjøpt tomt og bodd her, vel vitende om at «noe» kommer. I dagens planer er det lagt opp til to blokker på fire etasjer. Vi reagerte derfor med sjokk og vantro når utbygger nå ser ut til å få fem blokker på seks etasjer.

Vi tror at en reduksjon til maksimalt fire etasjer og nedtrapping til maksimalt tre etasjer opp langs skrenten vil være en forbedring av prosjektet. Hole har en god historie når det gjelder bygging av blokkbebyggelse og rekkehus.

Det finnes i dag fortettede områder i Hole som ikke skiller seg ut fra nærmiljøet, men der hvor det likevel er mange boenheter.

Stor fortetting

Fem blokker med tre til fire etasjer litt tilsvarende som på Elstangen, vil være en svært stor fortetting av Sundvollen. Seks etasjer vil være overdimensjonert og vil for all fremtid bryte med eksisterende bebyggelse.

Det finnes mange steder i Hole man kan bygge på. Også i Sundvollen.

Hvorfor vil kommunen legge Holes høyeste bygg midt i et veletablert boligområde? Når man først skal bygge så høyt, hvorfor ikke gjøre det et sted der det ikke er naboer rett bak?

Dette handler også om hvordan vi vil at Hole skal se ut i fremtiden. Vi tror at nye Sundvollen kommer til å bli et vanvittig vakkert sted. Men det krever politikere som legger helhetlige planer og ser bygg i sammenheng.

Når vi skal lage noe nytt er det viktig å ta vare på litt av det gamle. Derfor sier vi ja til utvikling og nei til rasering.

Vi er naboer og eiere av Løvåsveien 8, 11, 13, 15 og 17, som blir sterkt berørt av en slik utbygging i Sundvollen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken