Gå til sidens hovedinnhold

Harald Olimb Norman: Verdsatt og inkludert - svar til Seniornett

Artikkelen er over 4 år gammel

Mellom 400.000 og 500.000 nordmenn er ikke på nett. De må inkluderes, skriver Harald Olimb Norman i Pensjonistforbundet.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Svar til May-Brith Solberg, leder av Seniornett Hønefoss, innlegg 18. mai.

«Kjære Pensjonistforbund. Hjelp oss som ikke klarer å følge datateknikken som svømmer over oss. Jeg har prøvd to kurs for å henge med i svingen på dataen og nettbrett, men klarer ikke følge med. Det går for fort. Jeg bør ha noen som satt ved siden av meg «stand by», når jeg bruker nettbrett. Men jeg har ingen jeg kan spørre. Ingen venner eller familie.»

Dette er utdrag fra ett av mange tusen brev, e-poster og telefoner Pensjonistforbundet har mottatt etter at Nav sluttet å sende ut utbetalingsmeldingen i posten.

Brevskriveren avslutter brevet med «hjelp oss!».

Advarer

Seniornett gjør en fantastisk jobb rundt om i landet. At eldre lærer eldre å bruke data er helt i tråd med vår politikk. Men vi vil advare mot et samfunn der de som ikke kan bruke data skal miste muligheten til å være inkludert og selvstendige.

På nettsiden til Seniornett anslår foreningen at mellom 4-500.000 personer ikke er på nett i Norge.

– La oss samarbeide

Digital kompetanse er definert som en basisferdighet på lik linje som å kunne skrive og lese. Det er trist at Seniornett velger en strategi med å rakke ned på eldre som ikke klarer overgangen til den digitale tidsalderen.

La oss heller samarbeide for at flest mulig eldre får tilbud om opplæring. Men la oss også sørge for at de som ikke får det til, også skal kjenne seg verdsatt og inkludert i samfunnet.

Kommentarer til denne saken