Nei til kommunal boikott av Israel | Thomas Emìl Klingen

Av

– Jøder og muslimer bor og arbeider i harmoni, i sterk kontrast med det vi blir fortalt av NRK, NTB og partiene på venstresiden, skriver Thomas Emìl Klingen i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerPartiet Rødt skriver på sine nettsider 25. juli at de lover å ta kampen for boikott av Israel inn i kommunestyrene til høsten. Det er for så vidt ikke et nytt standpunkt fra Rødt, men det gjør det overhodet ikke mer riktig.

Vi var nylig på en studietur til Israel sammen med organisasjonen MIFF, på denne studieturen fikk vi møte mange mennesker, fra forskjellige kulturer med helt ulike religiøse oppfatninger. Men det som er den fremste fellesnevneren er at jøder og muslimer bor og arbeider i harmoni, i sterk kontrast med det vi blir fortalt av NRK, NTB og partiene på venstresiden.

Side om side

For eksempel besøkte vi selskapet Sodastream, hvor jøder, palestinere, kristne, afrikanere og arabere jobber side om side. Sodastream var offer for BDS-bevegelsens svertekampanje rettet utelukkende mot jødiske bedrifter. Da Sodastream flyttet produksjonen ut av Vestbredden, slik BDS-bevegelsen ønsket, mistet flere hundre palestinere sine sårt tiltrengte arbeidsplasser.

Premissene partiet Rødt legger til grunn er også svært betenkelige. De hevder at det ikke vil være noe Palestina igjen å forsvare. Det er for så vidt ikke så rart, fordi det aldri har eksistert noe Palestina. Rødt omtaler «Palestina» som en stat, som overhodet ikke har rot i virkeligheten. Norge anerkjenner ikke at det eksisterer en palestinsk stat.

Israel et lysglimt

Israel er et demokrati som er omringet av diktaturer og teokratier, vi vil gå så langt som å kalle Israel for et lysglimt i en region preget av offentlige henrettelser av homofile, forfølgelse av politiske motstandere og ikke minst ren forfølgelse av de jødiske minoritetene i arabiske og muslimske land.

Alle kandidater på ulike lister bør en garantist, mot at vi aldri vil støtte en boikott av Israel på noen måte. Fordi demokratier skaper en trygg hverdag for sine innbyggere er en stats fremste oppgave, og det skal de ha all ære for.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags