Demonstrasjonen på torvet ga meg verken sympati, synergi eller symbiose. Jeg hører fremdeles ikke på noe musikk fra området jeg ble oppdratt i. Det er nesten en skam å høre på det offentlig, at jeg ser det ligger i Spotify-historikken er som bondeanger en søndag morgen med kebab på den dyre skjorta og nakkeslengen jeg lider av fra å bruke puta som ligger på Pelles sovesofa.

Jeg flørter noen ganger med klassiske uttrykk som Queen, Art Deco og Liverpool. Det betyr ikke at jeg har stor tro på at det kommer til å blomstre forbi min fantasi.

Når er det det offentlige skal slutte å finansiere hobbyen til kjellermusikanter eller kjøpe kvotekultur fra laveste hylle? Har det kommet noen storheter fra denne regionen innenfor musikk, media og idrett? Jeg vil si tja. At Hønefoss flørtet litt med første divisjon er takket være Lafton-gutta som regjerte høyt og lavt på gresset. Nils og Ronny har reist med kamera rundt omkring i verden med populistisk linse og åpna mathølet sitt med dialekt for å gjøre seg spiselige for betalende mottakere av TV signaler. Musikkmessig finns det også noen som har spilt i backup-band og feriert foran pianoet på Beat på Beat.

Dette er de første inntrykkene som sitter klare til å leveres på tunga til mine motstandere, og jeg føler at det er nettopp mangelen på bredde i den lokale stallen som gjør det vanskelig å forsvare kultiveringen av «støy» gjennom disse linjene. Jeg har igrunn ikke trengt en annen langrennsløper enn Bjørn Dæhlie i livet mitt. Han gjorde det så bra på 90-tallet at jeg ikke har trengt å se en annen femmil i livet mitt. Jeg trenger ikke å høre en bjelle fra et skogkratt, eller rope heia for mennesker som ikke bidrar med noe annet enn underholdning.

Jeg har større tro på at vi trenger skarpere advokater, mer organiserte økonomer og dyktigere ingeniører for å styrke regionen.

Jeg etterlyser også et bedre arsenal av kokker, servitriser og postive stemninger som kan utvide romfølelsen på et relativt lite sted. Det finns altfor mange hurtigmat restauranter, det betyr ikke at jeg har lyst til å legge ned Burger King, men heller rydde plass for en viktigere kulturell arv, nemlig forretninger og måltider som samler oss og som er en nødvendighet i rak motsetning til idrett, musikk og media.