Reidar Sollie: Etablering på Hvervenkastet

Inn her? Coop ønsker seg inn i lokalene som Skeidar skal ut av på Hvervenkastet.

Inn her? Coop ønsker seg inn i lokalene som Skeidar skal ut av på Hvervenkastet.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserinnleggJeg viser til flere artikler i Ringerikes Blad angående forslag om etablering av dagligvarebutikk Ekstra på Hvervenkastet i lokalene etter møbelbutikken Skeidar, som nå flytter ut.

LES OGSÅ: Politikere positive til Coop på Skeidar og AKA: – Uforståelig åpning for Coop

Jeg må si jeg er overrasket over hvordan dette blir fremstilt. Allerede i 2010 søkte COOP om en dispensasjon til reguleringsbestemmelsene for etablering av dagligvare da Skeidar reduserte sine arealer. Da fikk man nei, men det ble etablert en sportsbutikk, noe som jo ikke er storhandel.

Den gangen aksepterte COOP avgjørelsen. Derfor var overraskelsen stor da man ett par år etter godkjente etablering av dagligvareforretning på Hvervenmoen i forbindelse med utbyggingen av denne.

Europris er en dagligvareforretning, men den har ikke kjøle- og frysevarer. Derfor er det også forholdvis lave kostnader ved en etablering. Vil også si at Rusta har et betydelig innslag av dagligvarer.

Husker jeg (var da daglig leder i COOP Østafjells SA) ble overrasket over den forskjellsbehandlingen vi ble utsatt for da vi nettopp hadde fått nei og det ble nå godkjent dagligvare på Hvervenmoen.

Ekstra er en storhandels dagligvarebutikk til ekstra lave priser som har et tilbud til bilrelatert handel.

I tillegg til Europris har Ekstra kjøl og frysevarer samt brød slik at kundene får alle varer i en butikk. (mindre bilkjøring).

Jeg vil presisere at alle i Hønefoss må og skal være stolte over AKA og de som er med og investerer og utvikler Hønefoss på en god måte. Det kan vel ikke være slik at andre som vil etablere noe blir hindret med forskjellsbehandling.

Når man ser på området vil det bli en stor utvikling av nye boliger. Samtidig vil antall arbeidsplasser på Hvervenmoen øke og alle trenger dagligvarer. Det vil etter min mening være positivt for byen å samle bilrelatert handel der oppe og slippe all kjøring ned til sentrum.

Presiserer til slutt: storhandel av dagligvarer er bilrelatert.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags