Human-etisk forbund: Regjeringen vil bryte grunnloven

Norderhov kirke. (Illustrasjonsfoto)

Norderhov kirke. (Illustrasjonsfoto)

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Prestene i Den norske kirke har fått et lønnstillegg fordi de ikke lenger får subsidierte presteboliger.

Kirken får penger til dette fra staten. Denne kostnaden vil regjeringen holde utenfor beregningen av støtte til andre tros- og livssynssamfunn ved å endre aktuell lovgivning.

Human-etisk forbund (HEF) reagerer sterkt på dette og mener at det både strider mot grunnloven og prinsippet om likebehandling.

Alle tros- og livssynssamfunn, Kirkens Arbeidsgiverorganisasjon, Presteforeningen og Fagforbundet har gått mot forslaget.

Regjeringen har dessverre ikke tatt den unisone motstanden til følge, og den har heller ikke ønsket å høre sentrale menneskerettsinstanser.

Forslaget går bort fra prinsippet i grunnloven paragraf 16 om at alle tros- og livssynssamfunn skal understøttes på lik linje.

I regjeringsplattformen fastslår også partiene at de vil «basere de økonomiske tilskuddene til tros- og livssynssamfunn på prinsippet om likebehandling».

Den foreslåtte endringen gjør slutt på likebehandlingen og vanskeliggjør arbeidet med regjeringens eget mål om en felles, helhetlig lov om tros- og livssynssamfunn. Forslaget utfordrer både grunnloven og menneskerettighetene.

Human-etisk forbund oppfordrer på det sterkeste Stortinget til å avvise forslaget.

Forslaget utfordrer både grunnloven og menneskerettighetene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.