Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn Lien: Manglende hytterenovasjon, hvem har ansvaret?

Artikkelen er over 3 år gammel

Jeg går ut ifra at i april kommer kravet om å betale hytterenovasjon, en tjenesten som ikke blir levert. Hvem har ansvaret?, spør Bjørn Lien i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne snørike vinteren har gjort det tydelig, at ingen har ansvaret for de oppsatte samledunkene for hytterenovasjon, som er/var plassert langs E16 Ådalsveien.

Jeg tenker først og fremst på den plassen jeg selv bruker, bussholdeplassen nord for Nyhus grendehus, Ådalsveien nr. 500. Dette er en av få rette strekninger på veien langs Sperillen hvor det samtidig er god mulighet å kjøre til side å stoppe.

Det er et populært sted for gjennomgangstrafikken å kvitte seg med avfall, den store brukeren av dunkene. Derfor har HRA, som tar seg av tømmingen, plassert 3 samledunker på denne bussholdeplassen.

Ingen tar ansvar

At det av og til ikke er plass til alt i dunkene, er det ikke alle som tar høytidelig, men det er heller ingen som har ansvar for å rydde opp når så skjer. Det ender som regel med at de som drifter det nærliggende Grendehuset, må ta den jobben på den årlige dugnaden.

jeg kunne se bunnen på to av dem stikke ut av snøen på toppen av den høye brøytekanten

 

Jeg selv kjører ut på E16 ved denne bussholdeplassen og bruker derfor samledunkene jevnlig. Denne vinteren har det vært normale forhold med tre dunker på holdeplassen til og med nyttårshelgen.

Men da jeg kom tilbake i senere i januar var det ingen dunker på bussholdeplassen, men jeg kunne se bunnen på to av dem stikke ut av snøen på toppen av den høye brøytekanten, der lå det også en plastsekk med innhold.

Er de i veien?

Hvordan de har endt opp der, må bare være en spekulasjon. Enten er de brøytet dit i forbindelse med snørydding av bussholdeplassen eller så er de kastet opp, fordi dunkene er i veien for samme rydding?

Det var siste gang jeg så noe til dunkene, for brøytekanten har jo bare blitt høyere. I februar ringte jeg til HRA, og fortalte hva jeg hadde sett og etterlyste samledunkene.

Vedkommende hadde ingen kjennskap til at det var noe galt, men skulle snakke med sjåførene. Siden har ingen ting skjedd, det vill si ingen samledunker på bussholdeplassen.

Ingen gode alternativ

I dette tilfellet er det ikke gode alternativene for oss som kjører E16 fra Nyhus mot Hønefoss.

Sist helg så jeg fra bilen kun én dunk, og den lå i vannrett stilling på en holdeplass som kom brått på, så jeg tok med meg hytte avfallet til Oslo. Det har jeg gjort siden nyttår. Det har vært høstferie uten samledunker og påsken starter til helgen.

Jeg går ut ifra at i april kommer kravet om å betale hytterenovasjon, en tjenesten som ikke blir levert. Hvem har ansvaret?

Kommentarer til denne saken