Hvorfor er det så få som stemmer? Vi politikere er ikke interessante nok | Lise Bye Jøntvedt (H)

MÅ ENGASJERE: – Det er ganske morsomt å eksponere seg også, skriver Lise Bye Jøntvedt (H). Hun mener politikerne må bli mer profilerte og klare.

MÅ ENGASJERE: – Det er ganske morsomt å eksponere seg også, skriver Lise Bye Jøntvedt (H). Hun mener politikerne må bli mer profilerte og klare. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er ikke nok å stå på stand de siste to-tre ukene før valget, skriver Lise Bye Jøntvedt (H).

DEL

MeningerHvorfor var det ikke flere enn 52,8 prosent av velgerne som stemte ved forrige kommunevalg i Ringerike? Jeg vil tro det er fordi vi politikere i kommunestyret er for lite profilerte. Vi er ikke interessante nok. Vi er ikke flinke nok til å snakke om sakene som opptar oss og partiet vi representerer.

Min påstand er at skal vi få engasjerte velgere må vi politikere makte å engasjere. Da er det ikke nok å stå på stand de siste to-tre ukene før valget. Det krever innsats hele tiden.

I mitt eget parti, Ringerike Høyre, ble deltakelse i den offentlige debatten tatt opp i et internt møte forleden. Det ble reist bekymring for å utsette seg for netthets og negative kommentarer. Kan hets og negative kommentarer føles så vanskelig at enkelte vegrer seg for å uttrykke seg offentlig, og vegrer seg for å la seg velge inn? Ja, kanskje det. Men å avstå helt?

For noen år siden skrev jeg en artikkel med tittel «Ubehaget ved å være synlig». Det er klart det kan føles ubehagelig når kommentarfeltene renner over av negative kommentarer.

«Kan ikke noen ta fra den kjerringa tastaturet» er bare en av de penere jeg har opplevd. Men det er ganske morsomt å eksponere seg også. Til alle de som stiller seg lagelig til for hogg på kommunestyrelistene til høsten vil jeg bare si «stå på». Skriv i vei! Tenk positivt.

Lise Bye Jøntvedt

Kommunerepresentant, Ringerike Høyre

Jeg pleier si til meg selv at når 5–6 protesterer, er de fleste andre enige. Jeg er også freidig nok til å be de som er enige med meg i å gi meg et kryss i ruten for personstemmer, eller gi meg en slenger hvis du ikke stemmer Høyre

Valgkampen ble dratt i gang torsdag av Norsia tenker tanker. Tidligere NRK-journalist Tom Berntzen var hyret inn for å grille Kirsten Orebråten og Dag Henaug. De to er ordførerkandidater for henholdsvis Ap og Høyre.

Tom Berntzen intervjuet også avtroppende ordfører Kjell Hansen. Kjell Hansen ble kjørt på spørsmålet om det litt uvanlige samarbeidet mellom Ap og Høyre kan være årsaken til lav valgdeltakelse. Alt er rørt sammen i samme gryta, og partipolitikken blir uinteressant. Hansen ble også utfordret på om han vil anbefale Ap heller å samarbeide med venstresiden etter valget.

Tom Berntzen mente han hørte ordføreren svare ja. Det hørte ikke jeg. Jeg hørte Kjell Hansen understreke hvor viktig 12 års samarbeid med borgerlig side har vært for å få Ringerike kommune ut av Robek og gi kommunen en stabil økonomi. En økonomi som fremdeles er sårbar, men som gir kommunen økonomisk frihet og spillerom. Til to flotte, nye skoler blant annet.

Kirsten Orebråten og Dag Henaug ble utfordret på om de allerede har snakket sammen om fortsatt samarbeide etter høstens valg. Begge svarte nei. Flakket de litt med blikket? Jeg syntes jeg så det. Men det var kanskje bare meg?

LES OGSÅ: Tar selvkritikk i Hønefoss skole-saken: – Vi kan ha dummet oss ut

Det begge var veldig klare på er at det fortsatt gjelder å ha orden på kommunens økonomi. Ikke for pengenes skyld, men for å kunne gi innbyggerne gode kommunale tjenester. Ringerike ble Robek-kommune i 2008 på grunn av et udekket underskudd på 133 millioner kroner. Kommunen kom ut av registeret for bare fire år siden.

Ringerike Høyre ser derfor ingen grunn til gamble med økonomien. Vi innleder vårt program med å si at vi ikke lover gull og grønne skoger, som noen partier har lett for i valgår. Vi mener at det er riktig å bruke ressurser for å tilrettelegge for omstilling, vekst og utvikling. Vi ønsker at Ringerike skal bli et enda bedre sted å leve enn i dag. Verdier må skapes før bærekraftig velferd og vekst kan loves og leveres.

Akkurat som hver enkelt av oss må få lønnen inn på konto før vi kan bruke pengene. Det er egentlig ganske enkelt. Kjedelig kanskje, men lett å forstå.


 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags