Ærlighet varer lengst, også om ansvarlighet | Arild Myrmel

– Som aktiv forkjemper for bevaring av Hønefoss skole, gleder det meg å se at det er flere som gjennomskuer at Høyres såkalte erklæring om å bevare Hønefoss skole ikke holder vann, skriver Arild Myrmel i dette leserinnlegget.

– Som aktiv forkjemper for bevaring av Hønefoss skole, gleder det meg å se at det er flere som gjennomskuer at Høyres såkalte erklæring om å bevare Hønefoss skole ikke holder vann, skriver Arild Myrmel i dette leserinnlegget. Foto:

Av

– Det er ikke troverdig at Ringerike Høyre virkelig ønsker å tilrettelegge for at målene i byplanen skal oppnås. Bare fine ord, skriver Arild Myrmel i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerMartin Kvalvik skrev et fortreffelig innlegg i avisa her om dagen, der han trekker frem hvor uklok en nedleggelse av Hønefoss skole er med tanke på vekst og liv i sentrum. Ringerike Høyre pekes på som en særlig pådriver for nedleggelse.

Som aktiv forkjemper for bevaring av Hønefoss skole, gleder det meg å se at det er flere som gjennomskuer at Høyres såkalte erklæring om å bevare Hønefoss skole ikke holder vann.

«Befolkningsutvikling, planlegging og finansiering vil avgjøre når den skal kunne tas i bruk», skrives det så fint i Høyres egen valgomat. Dette ligger det absolutt ingen lovnader i. Jeg tolker dette som at Høyre ikke ønsker å tape stemmer og derfor sikrer seg ved å gi en lovnad om: Ingen ting!

Dyr og dårlig skolestruktur

Når Høyre til stadighet påberoper seg å være «de ansvarlige», så kan det ikke gjentas nok at det nettopp er Høyres manglende ansvarlighet som har sørget for at kommunen kan se ut til å ende opp med en ekstremt dyr, og samtidig dårlig, skolestruktur. En struktur som sender barn ut på farlige skoleveier og som nærmest oppfordrer til økt bilbruk. Og ikke minst – en struktur som slår beina under byplanen.

Det undrer meg at representanter fra et parti som tydelig signaliserer å være opptatt byplanen, ikke tar innover seg noen av de mest sentrale elementene i denne. 10-minutters byen ... sykkelby ... redusert bruk av bil ... Det er ikke troverdig at Ringerike Høyre virkelig ønsker å tilrettelegge for at målene i byplanen skal oppnås. Bare fine ord. Dessverre!

For meg representer Ringerike Høyre uansvarlighet, ødsling med skattepenger og nedbryting av etablerte samfunnsstrukturer.

Ringerike Høyre har, i det gode selskap med Ringerike Arbeiderparti, besluttet en skolestruktur helt uten at skikkelige utredninger er lagt til grunn. Resultatet er en skole unødig stor (Benterud) og en skole for liten allerede halvveis i byggeprosessen (Ullerål) og forsøk på nedlegging av nærskolen til oss på Nordsida.

Nye politikere i førersetet

Om disse kameratene hadde tatt av seg skylappene, og ikke stemt ned forslag om utredninger underveis, ville de kanskje sett hva som er mulig å få til i kommunen. Hadde de lyttet til opposisjonen, ville vi i hvert fall med større sannsynlighet hatt skikkelige utredninger og et grunnlagsmateriale å vise til. For dette ble etterspurt fra opposisjonen, men altså nedstemt av de «ansvarlige».

Jeg tror at det vil være mindre risiko for gjentakelse av slike fadeser, dersom samarbeidet mellom Arbeiderpartiet og Høyre opphører.

Denne byen trenger nye politikere i førersetet. Vi trenger et politisk styre som fungerer i henhold til demokratiske spilleregler. Vi kan ikke ha et samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Høyre, der avgjørelser blir tatt på bakrommet og der innspill fra opposisjonen reelt sett ikke betyr en tøddel.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags