Hvorfor skal byens sterkeste fortetting være midt i smørøyet? | Anne-Berit Haugen Rijken

Av
DEL

LeserbrevLise Bye Jøntvedt spør i et leserinnlegg om hvor innflyttere til Hønefoss skal bo. Det er ikke lenge siden jeg hørte samme spørsmål fra en annen person. For meg blir dette et forunderlig rart spørsmål.

Nå er Brutorget er fylt med nye boliger. Elveparken på Benterud inneholder 8 nye boligblokker. Byggingen av den omstridte boligblokken i Hønengaten 40–44 er i starts-fasen. Det foreligger flere planer for utbyggingsfelt langs Hønengaten. De to blokkene i Ankersgate er tatt i bruk.

Lafton har akkurat fått klarsignal for nybygging i Sundgata. Gamle Ford-tomten venter bare på en fin utbyggingsplan. Vest for Stasjonen er det planlagt en helt ny bydel. O.s.v.

Hvordan er det mulig at en listekandidat for Høyre kan framstille et slikt spørsmål om hvor innflyttere til Hønefoss skal bo? Har iveren etter å få godkjent plankontorets foreslåtte sentrumsplan raskt og effektivt, satt skylapper foran øynene hennes?

Mitt motspørsmål blir derfor: Hvorfor skal byens sterkeste fortetting være midt i smørøyet? Vil det gjøre byen mer attraktiv?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags