Trappeterrorister

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne uken er det rulletrapper som opptar Jim Gallagher.

DEL

LeserinnleggEn gang for alle!  Igjen...

Stå til høyre, gå til venstre. Hvor vanskelig kan det være da?

Vi har alle vært på disse rulletrappene, enten de er bratte, slake eller flate... vel, da heter de jo strengt tatt rullefortau, men regelen for bruk er den samme.

Men hva skjer?

Amøber

Jo, vi blir stående bak disse rulletrappterroristene som noen åndsamøber inntil vi drister oss til et lite kremt eller unnskyld. Er man heldig, så får man et smil, og de flytter seg.

Er man uheldig så blir man sett på som noe fra jura-tiden da alle egentlig skulle stå stille og bevare krefter ifall det kom et digert rovdyr og man måtte løpe for livet.

Og hva slags mennesker støter vi så på i disse rullende latsekkoppfinnelsene? Jo vi har ungdomsgjenger som henger og slenger over hele bredden... som ikke viser antydning til å flytte seg med mindre du truer med juling samt å dra opp saggebuksa så bjellene deres får føle skikkelig med buksesøm.  

Noe av samme ulla er venninner som står og snakker på vei opp. De flytter seg ikke, medmindre det er en eller annen hotting som kommer travende.

Sånn bortsett fra det så himler de med øynene og ser teitere ut enn blondinene inne på Paradise Hotel hvis du bare så mye som ymter frempå at du gjerne vil snike deg forbi tightsen, struttepuppene og burberryveska stappa med skruff. Noe av det verste er barnefamilier der de voksne har mindre IQ tilsammen enn det som strengt tatt er påkrevd av en person for å få lov å kjøre bil.

Mor og far står gjerne ved siden av hverandre og lar ungene klatre på rekkverkene med de farer det medfører i seg selv, og da du kremter eller sier unnskyld så begynner de å krangle på om det er nødvendig å gå på rullefortauet og sier høyt til ungene at «den sure mannen skal fort frem så nå må dere passe på unger».

At to og to gamlinger står sammen i bredden og tviholder seg fast for ikke å falle, og dermed ikke flytter på seg, skal jeg vel strengt tatt klare å leve med. Men at en gruppe på vei til treningssenteret i tredje etasje ikke klarer å gå rulletrappene men heller står og henger på rekkverkene hele veien opp og ikke slipper noen forbi. Det er hjerteinfarktfremkallende oppførsel.

At noen drister seg til å stå på rullefortauet på flyplassen er nå greit nok, men da må du da for svarte klare å sette kofferten foran deg og ikke ved siden av sånn at det er kul umulig å komme forbi.

Du blir ikke no kulere pappa om du lar ungen din løpe i rulletrappa.

Helgepappaer

De siste jeg har lyst å nevne i forbifarten er helgepappafedre på bytur med ungene sine. Det er lov å be barnet du har ansvaret for annenhver helg om å stå stille på høyre side...

Du blir ikke no kulere pappa om du lar ungen din løpe i rulletrappa. Det som faktisk er en større mulighet enn at du blir kul er at du må levere tilbake en fingerløs liten unge til exen din samtidig med søknaden om å få slippe å se din egen unge mer..

Pass på unga i rulletrappene! Stå til høyre, gå til venstre!

LES FLERE INNLEGG:

Jim Gallagher

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags