Utbygger, ta ansvar! | Svenn Bagaasen

Forsvunnet: Hesten er sporløst forsvunnet, den burde vært tatt bedre vare på, sier Svenn Bagaasen i dette innlegget. Leserfoto

Forsvunnet: Hesten er sporløst forsvunnet, den burde vært tatt bedre vare på, sier Svenn Bagaasen i dette innlegget. Leserfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvorfor ble ikke skulpturen satt på et sikkert sted da utbyggerne av Mega/Domus fjernet hesteskulpturen?, spør Svenn Bagaasen i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerFirmaet som sto for utbyggingen av Mega/Domus i Hønefoss, må ta ansvaret for at Ståle Kyllingstads flotte hesteskulptur ble stjålet i 2016.

Noen i firmaet fjernet den store bronseskulpturen og plasserte den bare inntil veggen som vender mot Industrigata. Da var det var jo fritt fram for å stjele den.

Da Tronrud begynte å bygge Brutorget ble Skule Waksviks hønseskulptur fjernet, men ble trygt plassert et kommunalt lokale slik at ingen skulle får anledning til å stjele den.

Hvorfor?

Hvorfor ble ikke noe lignende gjort da utbyggerne av Mega/Domus fjernet hesteskulpturen? Det å bare sette den inntil veggen, er jo som å si «fritt fram» for kjeltringer til å ta seg til rette. At politiet bare henlegger saken, er i seg selv skremmende.

Svenn Bagaasen

Er de ansvarlige for utbyggingen avhørt og er vedkommende som tok avgjørelsen også avhørt? Hva kom fram i de eventuelle avhørene?

Ikke fastmontert

Dette leserinnlegget er forelagt tidligere butikksjef hos Coop Mega, Odd Erling Aasen, som har følgende kommentar:

– Skulpturen ble håndtert på en ordentlig måte, og plassert inntil veggen.

– Det er et faktum at den aldri har stått fastmontert. Den kunne like gjerne ha vært fjernet fra sokkelen den sto på, sier Aasen, som ikke har noen formening om hvor skulpturen kan ha tatt veien.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags