Ja, det er viktig å handle i sentrum | Terje Bårdseng

PARKERING: Jeg ser ikke behov for flere parkeringsplasser på gateplan i Hønefoss, skriver Terje Bårdseng i dette leserinnlegget.

PARKERING: Jeg ser ikke behov for flere parkeringsplasser på gateplan i Hønefoss, skriver Terje Bårdseng i dette leserinnlegget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSvar til Jan P. Groven på tilsvar 9. august på mitt innlegg 20. juli, med overskriften Bruk butikkene i sentrum!

Jeg ser ikke behov for flere parkeringsplasser på gateplan i Hønefoss. Det er vel nå cirka 500 parkeringsplasser i og rundt Hønefoss sentrum.

Men når det er sagt, så bør handelsstanden og kommunen legge bedre til rette for gratis parkering hvis du handler i sentrum, og at parkeringsavgiften refunderes i forretningen ved fremvisning av parkeringskvittering.

Videre bør det anlegges parkeringsplasser i parkeringshus utenfor sentrum, ved innfartsveiene. Parkeringsplasser over eller under bakkenivå vil spare kommunen for utgifter til brøyting om vinteren, med de problemer det medfører med parkerte biler som står til hinder for brøytingen.

Biltrafikken i sentrum er til tider kritisk, og må begrenses til det aller nødvendigste. Fra parkeringshusene bør det etableres et rimelig, eller aller helst et gratis tilbud, spesielt for de med funksjonsbegrensninger. Regulariteten bør være avganger hver halvtime.

Bårdseng Terje

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags