Stigende uro for skolerapporten | Kristin Grov

SER MULIGHETER: Kristin Grov og Simen Strøm med skissene som viser hvordan man kan tenke seg en utvikling av Hønefoss skole i fremtiden. - Hva må til for at skolen skal være godkjent, spør Kristin Grov.

SER MULIGHETER: Kristin Grov og Simen Strøm med skissene som viser hvordan man kan tenke seg en utvikling av Hønefoss skole i fremtiden. - Hva må til for at skolen skal være godkjent, spør Kristin Grov. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Jo mer jeg har satt meg inn i skolesaken, jo mer overrasket og skuffet har jeg blitt, skriver Kristin Grov i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerVi som kjemper for Hønefoss skole, har høylytt gjort det klart at vi er rystet over at kommunen vil legge ned byskolen vår, uten å ha et skikkelig grunnlag som viser hva det vil koste å ruste opp skolen.

Jeg, og mange med meg, ble derfor veldig glade da vi i mars fikk vite at eksternt firma (Rambøll) skulle inn og vurdere byggets beskaffenhet og gi et kostnadsoverslag.

LES OGSÅ: Elvin (8), Jesper (8) og Håkon André (8) gikk i tog for skolen sin

Stigende uro

Jeg er fortsatt glad, men samtidig har jeg begynt å kjenne på en stigende uro.

Kristin Grov

Småbarnsmor i Hønefoss skolekrets

Holttangen

Jo mer jeg har satt meg inn i skolesaken, jo mer overrasket og skuffet har jeg blitt. Min tidligere iboende tillit til systemet, har gradvis blitt til en grunnleggende mistillit. For dette er hva jeg ser: Manglende utredninger, en skole for stor, en skole for liten, vanvittige skolegrenser, trafikkfarlige skoleveier, man legger ned en sentrumsskole – samtidig som man ønsker vekst, barnefamilier og sykkelby ...

LES OGSÅ: Dette kan bli framtidens Hønefoss skole: – Utrolig mange muligheter

Lite gjennomtenkt

Det virker så lite gjennomtenkt! Og til tross for at mange har påpekt nettopp dette, ser det ut til å være vanskelig å snu.

Det er to stikkord i denne saken, som er helt avgjørende for utfallet:

– Det ene er vilje. Hvis det er vilje til å se mulighetene for denne skolen, så er det mange av dem!

– Det andre er prestisje. Det er ingen tvil om at det for enkelte har gått prestisje i skolesaken og at det nå er vondt og vanskelig å snu.

LES OGSÅ: Tok med seg barna og besteforeldre til kveldens møte: – Kan virke som noen er i ferd med å snu om Hønefoss skole

Mange muligheter

Jeg må erkjenne at jeg nå er redd for at kommunens bestilling til Rambøll er utformet ene og alene for å bevise at skolen ikke er verdt å ta vare på. Jeg er redd det stilles urimelige krav til bygget, og at kostnadene som blir lagt på bordet sånn sett ikke er sannferdige.

Hva må til for at skolen skal være godkjent? Hva må til for at skolen skal være tidsriktig og moderne? Når er tiden inne for hva? Det er så mange muligheter – jeg håper bare at viljen til å se disse er til stede, slik at man finner gode løsninger, både på kort og lengre sikt.

For det er liten tvil om at vi trenger byskolen vår. Vi trenger den nå og i framtiden.

LES OGSÅ: Hønefoss skole plaget av skjeggkre: – Foreldre må passe på når de pakker ut sekken hjemme 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags