Hinsides skolekampanje | Anonym mamma

FLERE SYN: Skribenten av dette innlegget ønsker å være anonym på grunn av den belastningen det er å mene noe annet enn at man ønsker å bevare Hønefoss skole.

FLERE SYN: Skribenten av dette innlegget ønsker å være anonym på grunn av den belastningen det er å mene noe annet enn at man ønsker å bevare Hønefoss skole. Foto:

Av
DEL

MeningerSom mamma på Hønefoss skole mener jeg det nå er på tide å si klart og tydelig fra. Det må jeg dessverre gjøre anonymt, så jeg unngår mobbing av barna mine.

Den kampanjen som nå pågår mot en fem år gammel beslutning vedr skolestruktur og nedleggelse av Hønefoss skole, er etter mitt syn både utidig og farlig.

Jeg gleder meg til mine barn skal få oppleve en ny og moderne skole. Jeg gleder meg til å komme ut av gamle, nedslitte lokaler der både elever og ansatte lever under elendig inneklima og i et veikryss med uteluft som må være av de dårligste i byen. Ut av en skole som ikke er barna våre verdig.

Jeg registrerer at barna brukes aktivt i en politisk omkamp. Det synes jeg er skammelig.

Kommunen har ikke bare tatt beslutningen om nedleggelse for lenge siden, de har jo også bygget nye skoler. Men jeg får tilbud om t-skjorter fra folk i kampanjen i skolesekken til barna. Det gås rundt med underskriftslister under 17. maifeiringen, selv den dagen har man ikke respekt for. Jeg ser lærere på skolen deltar aktivt. Hva er det de vil? Skal vi fikse litt på en gammel og utdatert skole når vi har en ny moderne vi kan bruke? Er det det vi skal tilby barna våre?

At noen får lengre skolevei, det må vi faktisk leve med, meg inkludert. Vi bor i en by, og i alle andre byer ordnes trafikkerte kryss med skolepatruljer og andre tiltak. Det må selvsagt vi klare også. At barna våre kommer i et større skolemiljø og lærerne får et større kollegium, byr helt sikkert på utfordringer, men som mamma har jeg store forventninger til at det tas på alvor av de som har faglig ansvar. Gjør de ikke det, da skal også jeg gå i fakkeltog.

Kjære politikere, mann dere opp og stå for beslutninger som er tatt. Juster skolegrenser om nødvendig, for det er jo det som er det egentlige problemet. Unngå å splitte klasser, lag gode overgangsordninger og gi god informasjon. At gamle elever (da snakker jeg om foreldre og besteforeldre) har et nostalgisk forhold til en gammel bygning er greit og fint. Men det kan ikke være argument for å fortsette her.

Nok er nok, også for lokalavisen, som jeg synes opptrer nokså ukritisk til det som denne kampanjen kommer med. Kjære redaktør, du har også et ansvar her. Jeg ser frem til at avisen faktisk også belyser saken i stedet for å fungere som ropert.

Jeg og flere med meg gleder oss til ny skole. Det kan vi ikke si offentlig, slik denne kampanjen kjøres. Det er ikke rom for andre synspunkter; jeg er 100 prosent sikker på at mine barn ville fått lide dersom jeg signerte dette innlegget. Det bør være til ettertanke og refleksjon både for lærere, aktivister og journalister. Dere har også et ansvar. Det har dere ikke tatt.

(Avisen vet hvem som har skrevet innlegget. Red.)Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags