Gå til sidens hovedinnhold

Må unngå alvorlige sykkelulykker | Arnold Harald Høistakli

Artikkelen er over 2 år gammel

Det skal så lite til. Et lite steg til siden, en syklist i full fart kan komme susende lydløst bakfra, og en påkjørsel kan være uunngåelig, sier Arnold Høistakli i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tja, hva er kjennetegnet på en skikkelig sykkelby? Er det antall syklister, antall sykler med ringebjeller, antall sikre sykkelstier/gangveier, antall syklister med ekstremt stor fart – spesielt på torg og andre steder der folk ferdes, og som ikke tar noe hensyn til fotgjengere, småbarn eller rullestolbrukere?

Eller, spesielt unge, som ynder å vise sine akrobatiske syklistiske ferdigheter i sentrum, for å vise seg fram og imponere. Og, naturligvis, i ukontrollert fart?

Økende interesse for elsykler i Hønefoss: – Er du i tvil, kan du låne med deg en hjem! 

Alvorlig påkjørsel

Og ulykker kommer nok til å skje. Den alvorlige påkjørselen nå nylig blir vel ikke den siste antakeligvis, men det er jo lov å håpe på at slike alvorlige ulykker ikke vil skje igjen. 

I flere byer i Norge kjempes det om å bli «Norges sykkelby». Det er bra, for det er vel ingen tvil om at sykling er helsebringende og godt for hele kroppen.

Derfor lukter det røde sykkelfeltet

Frisk luft og trim, men dessverre er det noen som glemmer å bruke hodet i sine egoistiske/egosentriske «stunt» i et felles komplisert trafikkmønster! Ikke minst gjelder det for noen å komme fortest mulig fram. Er det «fartsrusen» eller trangen til å imponere?

Jeg trodde Hønefoss skulle være en sykkelby | Lise Bye Jøntvedt  

Er Hønefoss sykkelby?

Vel, summa summarum: er Hønefoss en SYKKELBY? Ja, det tror jeg, fordi så mange har ekstremt stor fart med liten hensyntagen – spesielt på Søndre torg i «fossebyen» Hønefoss.

Det skal så lite til. Et lite steg til siden, en syklist i full fart kan komme susende lydløst bakfra, og en påkjørsel kan være uunngåelig.

Eldre med til dels dårlig balanse, småbarn med spontane, uberegnelige bevegelser er særlig utsatte grupper.

Til og med på en gangvei eller et fortau.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.