Er Hønefoss en turistby? | Olav Bjotveit

TURISTBY?: En japansk turist fotograferer Hønefossen. Arkivfoto: Beate Kold Hansen

TURISTBY?: En japansk turist fotograferer Hønefossen. Arkivfoto: Beate Kold Hansen

Av
DEL

MeningerEr Hønefoss en turistby? På dette spørsmålet må jeg dessverre svare nei, ut fra følgende forhold:

Fossen, som burde vært en hovedattraksjon, er mesteparten av året en trist og bedrøvelig steinørken. Det minimum av «turistvann» som Ringerikskraft er pålagt å slippe i juni og juli, er for lite til å dekke fjellet i fossen.

Jeg synes synd på det ekteparet fra Belgia som nylig sto fram i Ringerikes Blad og uttrykte skuffelse over å møte en tørrlagt foss. Det er dårlig reklame for byen. Vi bør får fossen tilbake i sin fordums prakt slik at den kan framstå som en turistattraksjon. Da bør den stygge betongdammen øverst i fossen rives.

Byen mangler også et turistkontor, noe som ble etterlyst i Ringerikes Blad. Ikke nok med det. Byen mangler også et offentlig toalett.

Kommer det turister til byen etter kl. 18.00 på lørdager, er toalettet på kiosken på rutebilstasjonen stengt. Restauranteierne er ikke særlig glade for toalettbesøkende som ikke kjøper noe, men bare legger igjen dritt.

Så vil jeg foreslå to tiltak som ikke vil koste all verden. Det bør settes opp skilt som viser vei til Søndre park. Dette er et fint sted som bør benyttes aktivt i markedsføring av byen.

Det er heller ikke skilt som viser vei til Gledeshuset like etter at en har passert bybrua på nordsida.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags