Smakløst å kalle minnestedet en turistattraksjon | Tom Olsen (Ap), ordførerkandidat i Hole

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De nye planene på Utøya-brygga ser fine ut. Det vil bli minimalt med innsyn, skriver Tom Olsen (AP) i dette innlegget.

DEL

LeserbrevSenterpartiets ordførerkandidat, Anita Gomnæs, skriver at de ønsker et minnested på rasteplassen. Dette er ikke vi enige i.

Problemet med rasteplassen, er at det snart kommer en tofelts-motorvei gjennom området. Hastigheten vil ligge på 110 kilometer timen, og vil kreve store på- og avkjøringsramper. Under den pågående diskusjonen om kryss på Helgelandsmoen vet vi hva kostnadene for slikt er. Rasteplassen er totalt urealistisk, dette har departementet og statsråden også konkludert med. 

Vi syntes også at det blir lite verdighet med et minnested på en rasteplass. Dette er et sted for tungtrafikk, ikke for minnesmerker. Et minnesmerke her vil også bli høyt eksponert, og vil synes enda bedre enn de foreslåtte løsningene. 

De nye planene på Utøya-brygga ser fine ut. Det vil bli minimalt med innsyn. Planleggingen har lagt opp til beplantning, slik at både nabohus og trafikanter blir skjermet.

LES OGSÅ: Arbeiderpartiet mobber innbyggere i Hole | Eva Bekkelund-Eriksen

Smakløst

Det er uverdig og smakløst å kalle minnestedet for den verste voldshandlingen etter 2. verdenskrig for en turistattraksjon. 69 menneskeliv gikk tapt. Hadeland Glassverk og Tusenfryd er en turistattraksjon, ikke planene for dette minnestedet.

Minnestedet blir en rød tråd og nasjonen Norge sitt offisielle minnested. Det blir en rød tråd mellom regjeringskvartalet og Utøya – der handlingene skjedde. De nye slekter må bli opplyst om hva som fikk skje, og hvorfor det kan skje igjen. Høyreekstremisme, hatprat og vold er et stadig økende samfunnsproblem. Vi skal minnes ofre, redningsmenn og de overlevendes kamp for anstendighet. 

Enkelte krefter er motstandere, og det må man respektere. Mange som bidro og overlevde denne dagen er for. Når derimot utenforstående, med politiske, trafikale og økonomiske grunner forsøker å torpedere minnestedet, blir jeg oppgitt.

LES OGSÅ: Det må tas hensyn til beboerne | Harald Heggen Brørby

Lov å ha meninger

Det er lov å ha meninger i en sak som denne. Jeg tror resultatet blir verdig og fint, og noe Hole kommune kan bli stolt av. Dette er vårt bidrag til kampen mot hatretorikk og resultatene av høyreekstremisme.

Dette er slik jeg ser det. Det er på tide at vi begynner å vise anstendighet og respekt i denne saken. Ser at Senterpartiets ordførerkandidat tidligere har etterlyst anstendighet og høflighet i valgkampen. Dette er noe jeg forsøker å etterstrebe. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags