Gå til sidens hovedinnhold

La barna fortsette med sunne aktiviteter | Arne Aamodt

Artikkelen er over 3 år gammel

Ville det vært bedre at disse barna satt hjemme eller syklet langs veien? spør Arne Halvorsen Aamodt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg må innrømme at jeg satte kaffen i halsen da jeg leste innlegget til Iselin Nordenhaug, som oppfordrer foreldre til å nekte barna sine å sykle på stier i skogen.

Min mening er ikke å forsvare at det bevisst blir lagt opp til skadeverk, men jeg har veldig vanskelig for å skjønne at om det blir sykkelspor på stier så blir de ødelagt for alle andre turgåere.

Ja, det vil bli merker, men hvor stor skade vil det egentlig bli? Vi snakker altså her om hardpakket skogbunn som faktisk i stor grad vil reparere seg selv.

Arne Halvorsen Aamodt

Ivrig syklist i skog og mark, Hønefoss.

 

Jeg tror kanskje at Iselin her ser helt bort fra at disse barna har fått med seg sunne interesser hjemmefra og faktisk bruker skogen til aktiviteter og lek, ville det vært bedre at disse barna satt hjemme eller syklet langs veien?

Jeg tror veldig mange av oss har opplevd gleden av å være i skog og mark, enten det handler om å bruke beina eller å sitte på en sykkel.

LES OGSÅ: Friluftsråd-leder: – Det er tillatt å sykle på stier

Jeg har følgende spørsmål: Ville grunneier tenkt på disse stiene under tømmerhogst? Ville grunneier satt disse områdene tilbake til opprinnelig stand i ettertid?

Kjære foreldre til disse barna, la ungene fortsette med sunne aktiviteter både i skog og mark men fortell dem gjerne at de skal vise hensyn.

Les også

Jeg tok meg friheten til å lage et alternativt hendelsesforløp om sykkelgutta i skogen | Axel Rosenberg

 

Kommentarer til denne saken