Morten Dåsnes (SV): Politisk narrespill i Hole

Flyfoto over Vik.

Flyfoto over Vik. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SV-leder Morten Dåsnes er særdeles lite fornøyd med svaret fra ordfører Per R. Berger på utfordringen om hvor Høyre vil kutte.

DEL

LeserbrevRådmannen skal presentere for det nye formannskapet hvor nedskjæringene på 33 millioner gjennomføres.

Det er Hole Høyres svarHole SVs utfordring på hvor partiene som ikke støtter eiendomsskatt vil kutte i kommunebudsjettet.

Det er et særdeles lite avklarende svar. Rådmannen er ingen tryllekunster som kan kutte 33 millioner uten at det merkes på tjenestetilbudet. Velgerne aner ikke hvor og hvordan nedskjæringer på 10 prosent av budsjettet i Hole skal gjennomføres.

Tvert imot preges valgkampen i Hole av luftige løfter om vekst og utvikling. Sist i et stort oppslag fra Kristelig Folkeparti om flere lærere i barnehager og skoler.

Realiteten i Hole er at det blir færre ansatte i barnehage og skole om en skal kutte 33 millioner og ikke vil innføre eiendomsskatt.

Dette er her en av de store politiske skillelinjene i Hole.

SVs førstekandidat, Beate Føli, tok dette opp i velbegrunna leserinnlegg i Ringerikes Blad i midten av august, men redaksjonen prioriterte ikke plass til innlegget i papirutgaven.

Ringerikes Blad får ta sin del av ansvaret for at hovedskillelinjene i holepolitikken ikke kom tydelig fram tidligere i valgkampen.

Velgerne aner ikke hvor og hvordan nedskjæringer på 10 prosent av budsjettet i Hole skal gjennomføres.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags