Steinsfjorden må reddes | Kai Hoddevik

BLIR SKREMT: - Deprimerende at det foreslås store fyllinger, sier Kai Hoddevik.

BLIR SKREMT: - Deprimerende at det foreslås store fyllinger, sier Kai Hoddevik. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Lysten til å bade, fiske og bruke fjorden blir borte når det er forekomster av alger, sier Kai Hoddevik. 

DEL

MeningerDet var oppblomstring av blågrønnalger i Steinsfjorden, mener det var rundt år 2000. NIVA sa den gang at fjerning av fyllingene fra Sundvollen til Sundøya og ifra Slettøya til Kroksund vil hjelpe på vann utskiftingen i fjorden. Hvorfor er ikke dette tema nå?

Steinsfjorden er i ferd med å gro igjen. På østsiden var det i sommer et 50 meter bredt belte fra land med alger som fløt i fjorden, svanene lagde veier i algene, og når du kastet en stein i vannet ble det et stjernemønster i algene etter steinen.

Dette er ikke bra. Lysten til å bade, fiske og bruke fjorden blir borte når det er slike forekomster av alger.

Kai Hoddevik

Holeværing

Blir skremt og deprimert av rådmannen i Hole, som vil ha store fyllinger i forbindelse med Ringeriksbanen. Her tenkes det ikke på Steinsfjorden, men kun å høre på Bane NOR.

På 60- og 70-tallet var det en fin opplevelse å se vannet som strømmet inn i fjorden når det var vårflom. Så ble brua over til Storøya bygd, og dette bremset farten på vannet inn i fjorden.

NVE har også sagt at det ikke er lov å lage fyllinger i vernet vassdrag, som Tyrifjorden er, det er heller ikke lov å bygge på fyllingen. En eventuell fylling ved Sundvollen vil gjøre at vannet inn i Steinsfjorden vil bremses ytterligere.

Vi må redde Steinsfjorden nå.

LES OGSÅ: En skjebnetime for Steinsfjorden | Magne Kvamme

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags