Tror politikere at folk er dumme? | Eva Bekkelund-Eriksen

Eva Bekkelund-Eriksen spør om politikerne tror at folk er dumme.

Eva Bekkelund-Eriksen spør om politikerne tror at folk er dumme.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det vi er vitne til nå, og som vi vil se flere eksempler på fram mot kommunevalget, er ikke annet enn spill for galleriet, skriver Eva Bekkelund-Eriksen.

DEL

LeserbrevI det siste har du sett dem: Politikere i Hole klager over at de blir overkjørt av Bane NOR, og politikere henter stortingsrepresentanter fordi de håper på et mirakel: Et veikryss på Helgelandsmoen og å redde sykehjemmet som trues av fraflytting og nedleggelse.

En pinlig forestilling

De samme politikerne som nå påkaller alle gode makter og som klager på Bane NOR, har selv applaudert planene om vei og bane og statlig styring. De er medansvarlige for den situasjonen vi har havnet i. Derfor er dette både en pinlig og uverdig forestilling.

Sykehjemmet vår stolthet

Tvangsflytting av eldre og syke får naturligvis mange til å reagere. Sykehjemmet er, med sine lokaler og flotte beliggenhet, vår stolthet. Da det ble klart at syke og eldre ville bli ofret, burde naturligvis våre egne folkevalgtes ombud ha satt foten ned og sagt nei til planene om vei og bane gjennom bygda vår.

Det ville vært i samsvar med mandatet politikerne har: De skal i første rekke prioritere innbyggernes interesser. I denne saken har et flertall av politikerne våre valgt å ivareta interessene til Ringerike kommune og bøye seg for statlige myndigheter.

Følger du litt med i andre medier enn lokalavisen, vil du få kalde fakta om Bane NOR, som har en dobbeltrolle. De skal både bygge jernbane og drive eiendomsforvaltning.

Har politikerne våre skjønt hvem de har med å gjøre? Referater fra møter er avslørende, men kun en offentlig høring eller gransking ville avdekket hvem som har sagt og gjort hva i denne saken.

Sykehjemstomten ikke til salgs

Med dette som bakteppe må vi slå ring om sykehjemmet og sykehjemstomten. Det må være et klart krav til politikerne våre at de presser hardere på for å flytte veitraseen.

Kommunestyret bør være tydelige på at kommunen er svært negativ til planene om vei og bane gjennom bygda vår. Vi må stå oppreist som lokalsamfunn og ikke bøye oss for verken statlige aktører eller nabokommuner.

Spill for galleriet

Det vi er vitne til nå, og som vi vil se flere eksempler på fram mot kommunevalget, er ikke annet enn spill for galleriet. Hvordan kan politikere, som først har gått inn for disse planene og statlig styring, innbille seg at noen vil komme å redde dem fra det de selv har vært med og stelt i stand?

De som heiet på Bane NOR var klar over konsekvensene av vedtakene de gjorde. Når de nå klager på Bane NOR og henter stortingspolitikere stiller de seg selv i et svært dårlig lys. Tror politikerne at folk ikke forstår hva som foregår?

En oppfordring til folkevalgte: Hvorfor ikke slutte med dette spillet? Hvorfor ikke heller være ærlig og si at dere angrer på at dere var med på den statlige planen og total ødeleggelse av Hole? Og hvorfor ikke sette foten på bremsen og presse fram en ny veitrase som vi i Hole vil være tjent med?

Er det ikke på tide at den politiske ledelsen og hele det politiske miljøet viser at de har ryggrad og mot til å forsvare bygda og miljø og mennesker?
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags