Tre kvinner kan rydde opp og styrke Hole | Eva Bekkelund-Eriksen

SKILLER SEG UT: Eva Bekkelund-Eriksen oppfordrer velgerne i Hole til å stemme på tre kvinner fra ulike partier for å få til fornyelse og ryddighet i politikk og administrasajon.

SKILLER SEG UT: Eva Bekkelund-Eriksen oppfordrer velgerne i Hole til å stemme på tre kvinner fra ulike partier for å få til fornyelse og ryddighet i politikk og administrasajon. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vil du ha fornuftig vekst og stødig økonomisk styring? Da må du sørge for at disse damene kommer inn i styre og stell.

DEL

Valg 2019: Debatt Etter en gjennomgang av partilistene før kommunevalget er det spesielt tre kvinner som skiller seg ut og som vi trenger i det politiske miljøet i Hole:

Senterpartiets Anita Haugland Gomnæs er den mest kompetente ordførerkandidaten i partifloraen. Hun har gode lederegenskaper og mange års erfaring med forhandlinger. Dette er viktige og nødvendige egenskaper på grunn av alle utfordringer vi må forholde oss til i de nærmeste årene.

Høyres Helle Reklev er den andre kvinner vi trenger i styre og stell. Hun stiller spørsmålene, har ingen koblinger til økonomiske egeninteresser og er svært opptatt av innbyggerne, enten de er unge eller eldre.

Inger Berg Hauslo fra Miljøpartiet De Grønne er den tredje kvinnen. Berg Hauslo er en klar og tydelig stemme og ivrig forsvarer av det aller viktigste vi har i Hole, mennesker og miljø. Det er knapt noe annet som er viktigere i kommunen vår.

Gjenreise tilliten

Disse tre damene, med alle deres egenskaper og erfaring, representerer gjennomsnittet av befolkningen i Hole: Hardtarbeidende, ressurssterke og redelige. De vil møte innbyggerne med åpenhet og interesse fremfor arroganse og ignoranse.

De vil ikke snakke noen etter munnen, si ja til en, tja til en annen og gjøre tuskhandel med en tredje. De representer ryddigheten og redeligheten vi trenger og som kan gjenreise tilliten til det politiske miljøet og administrasjonen.

LES OGSÅ: Skillelinjene i Hole-politikken | Morten Dåsnes 

Sp og Høyre på samme lag?

Hole er annerledeslandet. I mange lokalsamfunn er rødgrønt samarbeid opplagt. I Hole er dette ikke særlig naturlig. Det er folk både i Hole Høyre og Hole Ap som leker med tanken på samarbeid etter valget, at disse to partiene fordeler de viktigste vervene seg imellom.

En slik løsning vil neppe bli møtt med begeistring og kan få konsekvenser for innbyggerne. Det mest sannsynlige er samarbeid mellom Senterpartiet og Høyre, og kanskje MDG kan bli med i en koalisjon.

Et sterkt Senterpartiet og økt oppslutning om MDG ville føre til en ny dynamikk i lokalpolitikken, og hindre at de økonomiske egeninteressene får styre fra bakrommet. Dette ville også Høyre være tjent med på kort og lang sikt.

LES OGSÅ: – Kan vi stole på Hole? 

Barnas oppvekst, miljø og eldre

Nå må du og jeg ta stilling til spørsmålene: Vil du stenge grendeskoler og legge oppvekstmiljøer i ruiner? Vil du ha en eldreomsorg på sparebluss? Er du opptatt av at du skal bli hørt og respektert og ivaretatt som innbygger? Ønsker du et ryddig politisk miljø og administrasjon?

Vil du ha fornuftig vekst og stødig økonomisk styring? Da må du sørge for at disse damene kommer inn i styre og stell. Du kan gjøre Senterpartiet sterkt eller føre opp navnene på Anita Haugland Gomnæs, Inger Berg Hauslo og Helle Reklev på stemmeseddelen du foretrekker.

Stem for positive forandringer for fremtiden. Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.