Ingen er forhåndsdømt, ordfører Berger | Eva Bekkelund-Eriksen

Av
DEL

LeserbrevJeg har ingen ønsker om å drive polemikk med ordføreren i Hole, men når ordføreren konkluderer med at jeg forhåndsdømmer i innlegget mitt om 22.-juli minnesmerket på Utstranda er en replikk både nødvendig og riktig.

BAKGRUNN: Slutt å seigpine beboerne på Utstranda | Eva Bekkelund-Eriksen

Nei, ordfører Berger, det er ingen som er blitt forhåndsdømt. Innlegget er kun basert på fakta og ikke minst administrasjonens håndtering av denne saken.

Som ordføreren sikkert også fikk med seg, tok jeg opp denne problemstillingen: Vil politikerne med ordføreren i spissen støtte innbyggere eller vil de si ja til statens plan og minnesmerke på kaia ved Utøya?
Hvorfor kunne ikke ordføreren bare svare enkelt og tydelig på dette spørsmålet?

Eva Bekkelund-Eriksen

HoleværingI praksis blir det en 53 meter lang kirkegård med 77 søyler på 2,5 til 4 meter med inngraverte navn. Du kan måle opp hjemme om du vil, da vil du forstå dimensjonene. Beboere som gjorde en stor innsats for å redde unge liv og er traumatisert får dette tett på seg.

De har lenge bedt pent om at det flyttes til «utsikten» eller området i nærheten av «utsikten» uten å bli hørt. Beboere vil som kjent gå til sak mot staten for å få en rettslig vurdering.

Vi har alle vært vitne til at Hole Høyre med ordføreren i spissen har vist et imponerende engasjement for en ressurssterk hytteeier slik at han kan få gjort om hytta til boligeiendom. Høyres ordførerkandidat viste også sin store støtte til hytteeieren i et innlegg.

Hvor er ordførerkandidat Syver Leivestad når innbyggere som faktisk bor her trenger støtte? Hvor er de andre ordførerkandidatene?

Hva skal Hole Arbeiderparti med alle disse ordene om solidaritet og fellesskap om de ikke kan praktiseres overfor innbyggerne i egen kommune? Hvordan kan Kristelig Folkeparti vise sin nestekjærlighet i praksis overfor sambygdinger som nettopp trenger det? Senterpartiet er blitt et folkeparti, og vil partiet stille opp for beboerne på Utstranda?

Mens journalister fra fjern og nær har oppsøkt beboerne, tatt seg god tid, satt seg inn i alle problemstillingene og formidlet objektivt og sterkt om redningsinnsats og kampen mot statsmakten, har knapt noen folkevalgt ombud vist seg.

Det er et stort tankekors, at folkevalgte ombud holder seg borte fra beboere som blir overlatt til seg selv. Slik kan vi ikke ha det i Hole.

Derfor, ordfører Berger, er det ikke på tide at du og andre folkevalgte ombud oppsøker innbyggere som trenger dere? Er det ikke på tide å være tydelig og klar på at dere støtter egne innbyggere?

Ordfører Berger skriver at kommunen settes på prøve når politikerne skal ta stilling til minnestedet. Det er vel kun politikere som er usikker på om de er folkevalgte og tviler på hvem de skal tjene som settes på prøve?
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags