Hva er det spørsmål om, banevokter Lia ? | Tone O. Jansen

DELTAR I DEBATTEN: Tone O. Jansen fra Hole. Arkivfoto

DELTAR I DEBATTEN: Tone O. Jansen fra Hole. Arkivfoto

Av

– Mener banevokter Lia at forskjellige meninger er plagsomt – i hvert fall hvis lokalavisa slipper stemmene løs?

DEL

MeningerTirsdag 11. juni stiller Eva Bekkelund-Eriksen et spørsmål i Ringerikes Blad som følger; «Tror politikere at folk er dumme».

Den 12 juni kommer tilsvar fra en banevokter Lia: «Ikke spørsmål om å være dum» er hans overskrift.

Mener banevokter Lia at forskjellige meninger er plagsomt – i hvert fall hvis lokalavisa slipper stemmene løs?

Lokalavisa har et stort samfunnsansvar for at alle sider i vanskelig saker kommer fram før ansvarlig myndighet gjør endelig vedtak. Vi vil igjen takke Ringerikes Blad som slipper til forskjellige stemmer. At det er ulike interesser ute og går, viser jo banevokteren selv med sitt sterke engasjement. Han slapp også til i Ringerikes Blad, og takk for det.

«Ingen i Hole kommune jobber for å ødelegge for innbyggerne» skriver Lia. Men Lia har vel levd og lært såpass i livets skole at folkestyre krever mer enn én stemme?

Og at det er forskjellige interesser ute og går også i denne saken er det ingen tvil om. Vi var noen i Hole kommunestyre i sin tid som mente at det fikk holde med utbedring av gamle E16 og en annen trasé for tog.

Nå har det blitt et gigantisk fellesprosjekt gjennom bygda. Her kan vi bare konstatere at Ivar Gunnar Lia fra Hønefoss og Eva Bekkelund-Eriksen fra Hole står på hver sin side i denne sak.

Ett er sikkert, at det vil få store konsekvenser for Hole kommunes innbyggere. Men uansett er det vel viktig å få brynt egne meninger mot andres for å bli trygg på eget ståsted – også i det offentlige rom?

LES OGSÅ: Stortinget må styre arbeidsmarkedet | Jan Ivar Jansen og Tone O. Jansen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags