Gå til sidens hovedinnhold

Eva Bekkelund-Eriksen: Hole er død – leve Sundvollen

Artikkelen er over 4 år gammel

La oss etterlyse politikere som setter pris på og fremmer verdiene vi har i bygda vår, skriver Eva Bekkelund-Eriksen i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Valgkampen er intenst til stede i hverdagen vår. Politikere serverer boller, roser, epler og drops, snakker oss etter munnen, smiler bredt og kommer med løfter de vet de ikke kan eller vil holde.

Kanskje det kan være lurt med en virkelighetssjekk før vi lar oss forføre av alle ordene og løftene. Hva står partiene for der du bor? Hva har de gjort de siste to årene for å ivareta dine og mine interesser?

Skolen viktig

I Hole er skolene en viktig sak. Rådmannen vil legge ned Røyse skole så raskt som mulig og avvikle et av de beste lærings- og oppvekstmiljøer for barn og unge i kommunen.

Noen spørsmål våre folkevalgte politikere må svare på:

Er det ikke på tide å styrke innbyggernes nærmiljø, fremme de gode verdiene som faktisk finnes i en bygdekommune? Er innbyggerne tjent med at Røyse skole legges ned og godt oppvekstmiljø forsvinner?

Bør vi ikke nå aktivt hindre sentraliseringen og ikke minst dempe den ødeleggende Sundvollen-psykosen som preger det politiske miljøet?

Eva Bekkelund-Eriksen

Holeværing

 

Ap med uklar profil

Selv om Arbeiderpartiet på riksplan nå forsøker å markere avstand til Høyre, er det mange som spør: Hva er det som egentlig skiller Ap fra Høyre her i Hole? Har partiet en nærmiljøpolitikk? Står partiet for noe annet enn Høyres sentraliseringspolitikk? Vil partiet utvikle grendeskolen framfor å avvikle?

Hole Ap må skjerpe seg, ha tydelig lederskap og en langt klarere politikk som engasjerer og begeistrer.

Sundvollen Høyre

Folk flest har skjønt det for lengst: Høyre lokalt er blitt et støtteparti for næringslivsaktører som ønsker å bygge ut i Sundvollen. Blant partiets venner er det bekymring fordi partiet har mistet bredden og forankringen i store deler av kommunen. Selv ivrige høyrefolk kaller partiet Sundvollen Høyre.

Dette er kun positivt for en håndfull aktører som vil tjene på utbygging – mens vi andre vil få en stygg regning i posten fordi vi som bor her i dag må finansiere veksten ved økte avgifter og gebyrer.

Troverdighet på spill i Sp

Denne uheldige utviklingen kan naturligvis ikke fortsette, og det er mye som taler for et regimeskifte etter neste kommunevalg. Skal man få til et skifte, må også Senterpartiet lokalt fornye seg og slippe til nye mennesker som fronter partiet. Det er et paradoks at partiet som kjemper mot sentralisering var med på å ansette en sentraliseringstilhenger og profilert Høyremann som rådmann i Hole. Da får Sp problemer med troverdigheten.

Moral og verdier

Det er mye som står på spill, både under høstens valg og i de to nærmeste årene. Det handler dypest sett om våre verdier.

Er det for eksempel i innbyggernes interesse at den kommunale administrasjonen blir et politisk maskineri for et politisk miljø som i stor grad preges av egeninteresser eller spesielle særinteresser?

Er vi tjent med at ledere i den kommunale administrasjonen avfeier spørsmål om inhabilitet i viktige saker? Godtar et flertall av innbyggerne at kommunen fremmer og anerkjenner boligspekulasjon: Det vil si at noen kjøper opp hytter for en billig penge og deretter presser kommunen til å gjøre om hyttene til boliger som innebærer en sterk verdiøkning, mens de fleste andre må skaffe seg dyre boliger på det ordinære markedet.

La hele Hole leve

Er du og jeg tjent med et politisk lederskap og et politisk miljø som vil bygge by i Sundvollen, legge ned skoler, rasere oppvekstmiljøer og forvalte våre penger og felles verdier på en kortsiktig måte? Er det et slikt samfunn vi vil ha?

La oss satse på ungt næringsliv, applaudere de som forvalter jorda og skogene våre og rose alle som gir våre barn og eldre et godt liv i hverdagen. La oss etterlyse politikere som setter pris på og fremmer verdiene vi har i bygda vår.

La hele Hole leve.

Godt valg!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.