Politisk ansvarsfraskrivelse | Kåre Bech

KÅRE BECH: - Er det ikke på høy tid, for ikke å si overtid, at Hole kommune står fram med den kunnskapen kommunen sitter inne med?

KÅRE BECH: - Er det ikke på høy tid, for ikke å si overtid, at Hole kommune står fram med den kunnskapen kommunen sitter inne med? Foto:

Av

«Hole bo- og rehabiliteringssenter» er et skammelig eksempel på Hole Høyres vilje til å underkaste seg Bane NORs skiftende ønsker, skriver Kåre Bech i dette innlegget.

DEL

LeserbrevHole kommune ba i sin tid om at FRE16 måtte gjennomføres i statlig regi – og slik ble det. Derved hadde kommunen frasagt seg alle rettigheter til å påvirke anlegget.

Det kommunen ikke frasa seg, var den samme retten til å ytre seg som enhver norsk borger har. Denne retten har kommunen ikke brukt. Snarere har kommunen klappet takten til Bane NORs mange uberegnelige endringer.

Er det ikke på høy tid, for ikke å si overtid, at Hole kommune står fram med den kunnskapen kommunen sitter inne med? For hver dag som går uten at så skjer, vokser mistanken om hemmelighold av en overenskomst med Bane NOR. Et forhold som vil være til stor skade for Hole Høyre og enda større skade for bygda. Kommunevalget ligger som alle vet, like om hjørnet.

Lørdag 17. august fikk Hole storfint besøk av helseminister Bent Høie (H), som under en valgkampturné stakk innom Hole bo- og rehabilitetssenter. Der erklærte han at han ikke hadde noe ansvar for hva som måtte skje i anleggsperioden.

Ordførerkandidat Syver Leivestad (H) var der òg. Han trodde på en god løsning. Hva baserte han troen sin på når han samtidig så utfordringen i å flytte beboerne hvis det skulle bli nødvendig? En sterkere anbefaling til en konkurrerende ordfører, har vel aldri blitt hørt i Hole!

Ellers kom det fram at ingen visste noe om noe angående hjemmets videre skjebne. Ordfører Per R. Berger var også blant gjestene som ikke visste noe.

Slik jeg ser det, er Hole offer for en kollektiv, politisk ansvarsfraskrivelse fra flertallspartienes side. Hole fortjener en annen ledelse etter 9. september 2019.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags